Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Del Gran Vignemale (3.298m) al Montferrat (3.219m) des d'Ossoue

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Itinerari circular que passa per cinc dels tresmils del massís del Vignemale
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Progressar per la gran glacera d'Ossoue, tot un luxe en l'època actual de profund retrocés glacial!
  Gaudir de les diferents i variades perspectives que ens ofereix la ruta per la carena del circ d'Ossoue.
  Imaginar-nos com el comte Russell passava els seus estius al Vignemale en ple segle XIX.
  Descripció
  Us proposem fer l'ascensió a l'emblemàtic Gran Vignemale des de la vall d'Ossoue, fent nit al refugi Bayssellance, una de les millors rutes d'alta muntanya que es poden fer als Pirineus. A més a més, completem aquesta gran ascensió recorrent la cresta que va del Gran Vignemale fins al Montferrat, fent, així, una impressionant circular que puja fins a 5 tresmils: el Gran Vignemale, el pic Clot de la Hount, el Cerbillona, el Pico Central i el Montferrat.
  El Gran Vignemale, anomenat també Pique Longue o Comachibosa (a l’Aragó), és el cim més alt del gran conjunt de tresmils que integren el massís del Vignemale: 16 cims superen els 3.000m, 10 de principals –el pic de Milieu (3.130m), el Gran Tapou (3.150m), el Montferrat (3.219m), el Pico Central (3.235m), el Cerbillona (3.247m), el pic Clot de la Hount (3.289m), el Gran Vignemale (3.298m), el Piton Carré (3.197m), la Punta Chausenque (3.204m) i el Petit Vignemale (3.032m)- i 6 de secundaris. Ens atreviríem a dir que el Vignemale, juntament amb l'Aneto, el Posets, el Mont Perdut i el Balaitús són la joia de la corona de la gran serralada pirinenca. El massís del Vignemale té una forma molt singular degut al fet que la majoria dels seus cims formen un circ al voltant de la glacera d'Ossoue. El Gran Vignemale és la muntanya més elevada de l'eix axial del Pirineu (línia fronterera hispanofrancesa) i és considerada la muntanya més alpina de totes: tots els itineraris que condueixen fins al seu cim són molt espectaculars. La seva imponent i atractiva cara nord, a on s’hi arriba pujant per la vall de Gaube, conforma una de les estampes més boniques i conegudes dels Pirineus. És també en aquesta famosa cara nord del Vignemale on s’obriren les primeres vies d’alta dificultat del Pirineu en roca, gel i per fer en condicions hivernals. Tres boniques valls pirinenques conflueixen al cim de la Pique Longue: la vall de Gaube, la vall d'Ossoue i la vall de Bujaruelo. El massís del Vignemale forma part del Parc Nacional dels Pirineus i està integrat a la Reserva de la Biosfera Ordesa-Viñamala.
  Sabies que...
  El refugi de Bayssellance és el més alt del Pirineu? Concretament està situat a 2.650m d’altitud. L'any 2002 va ser reformat i la seva capacitat va reduir-se de 80 a 58 places.
  No et perdis...
  La part superior de la Pique Longue, formada per estrats d'esquists vermellosos que conformen una imatge molt peculiar i pictòrica. Un gran atractiu pels aficionats a la geologia.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de la població de Luz-Saint-Sauveur (França) pugem per la carretera D-921 cap a Gavarnie. A l'entrada d'aquesta localitat, agafem la carretera de Les Espécières a la dreta. Després d'uns 800m arribem en una intersecció a on hem de girar a la dreta en direcció a la vall d'Ossoue (indicació de "Barrage d'Ossoue"). La carretera asfaltada continua durant uns 4 km i després es converteix en una pista de terra d'estat variable segons la temporada o l'any i amb forces pedres en la seva part final, a partir de la cabana de Milhas. Després d'uns 4 km per aquesta pista arribem a la presa d'Ossoue, on aparquem.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Taillón (3.144m) per la Bretxa de Rotllan
  Ruta per lliure
  Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes
  Ruta per lliure
  Circ de Gavarnie i la Gran Cascada
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: