Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Via Verda de Cal Rosal a Pedret

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Itinerari molt agradable que ressegueix l'antic traçat del Carrilet -ara adaptat com a via verda- des de la colònia de Cal Rosal fins al pont de Pedret i Sant Quirze
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Recórrer l'antic traçat del ferrocarril del Berguedà.
  Gaudir de la frescor del bosc de ribera.
  Admirar el sensacional pont de Pedret i l'església de Sant Quirze de Pedret.
  Descripció
  Ruta lineal de 10,5 km de longitud (anada i tornada) que transcorre en bona part per la via verda de Cal Rosal fins al pont de Pedret, al costat del riu Llobregat i molt a prop de Berga. L'itinerari s'inicia a l'antiga colònia tèxtil de Cal Rosal i va resseguint el curs del Llobregat per l'antiga via del ferrocarril fins al pont de Pedret. En aquest punt deixem la via verda i visitem Sant Quirze de Pedret. L'itinerari coincideix amb el GR 270 fins al pont de Pedret. El recorregut és fàcil i planer, apte per tots els públics i molt recomanable per fer en família.
  L'itinerari transcorre per un ombrívol i frescal bosc de ribera on sentim la remor de l'aigua durant tot el recorregut. Des de Sant Quirze de Pedret gaudim de boniques vistes cap a la serra de Queralt i els Rasos de Peguera, a més de poder admirar la portalada de l'església romànica de Sant Quirze i el magnífic pont gòtic de Pedret. És un itinerari que es pot fer qualsevol dia de l'any i és ideal en dies de calor, aprofitant les primeres hores del matí o les últimes de la tarda.
  Sabies que...
  Cal Rosal va ser una de les colònies tèxtils més grans i emblemàtiques de Catalunya? Tenia secció de filatures, teixits i tint i va arribar fins als 2.000 treballadors. Els propietaris, la família Rosal, van ser els promotors de la via de ferrocarril que unia Manresa i Berga. El tren va arribar a Cal Rosal l'any 1887, a l'estació d'Olvan, que es troba a pocs centenars de metres de l'inici de la ruta. Més tard la via es va anar allargant fins a Guardiola de Berguedà, on el tren no va arribar fins a principis del segle XX degut a la complexitat de l'obra.
  No et perdis...
  Descobrir el monestir de Sant Pere de la Portella, situat a prop de Sant Maurici de la Quar. L'antic traçat del camí ral que unia Berga amb aquest important monestir passava pel fabulós pont gòtic de Pedret.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de Manresa arribem a Cal Rosal per la carretera C-16. Pocs quilòmetres abans d'arribar a Berga prenem la sortida 92 (Cal Rosal). Seguim les indicacions de "Cal Rosal" i, abans de creuar el Llobregat, al costat d'una rotonda, trobem l'aparcament del punt d'inici de la Via Verda del Llobregat.

  Des de Berga arribem a Cal Rosal per la carretera C-16z. Passem pel nucli de cases de Cal Rosal, creuem el riu Llobregat i arribem a una rotonda on trobem l'aparcament del punt d'inici de la Via Verda del Llobregat.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Ruta circular per la Quar del Berguedà
  Ruta per lliure
  Santuari de Queralt des de Berga
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: