Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Itinerari de la Vall del Madriu

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim una de les valls més boniques i pintoresques de tota la serralada pirinenca
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  La bellesa de l'estany de l'Illa, situat a la capçalera de la vall i envoltat d'esveltes muntanyes.
  Anar observant l'evolució i els canvis en el paisatge a mesura que anem guanyant altitud.
  Els camins empedrats i els murs de pedra seca, una impressionant mostra d'arquitectura tradicional popular.
  Descripció
  Recorregut de gairebé 23 km de longitud (anada i tornada) que ens permet descobrir l'excepcional vall del riu Madriu. Comencem l'itinerari a la carretera de la Plana, just a l'entrada del Parc Natural de la Vall de Madriu-Perafita-Claror. Des d'aquest punt recorrem tota la vall del riu Madriu fins a la seva capçalera, on trobem el preciós estany de l'Illa. Part de la ruta transcorre pels antics camins empedrats d'aquest extraordinari espai natural i està molt ben senyalitzada en tot moment. És una excursió físicament exigent, degut a la distància i al desnivell que cal superar, però no presenta cap dificultat tècnica.
  El Parc Natural de la Vall del Madriu-Perafita-Claror fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2004 en la categoria de paisatge cultural. Aquesta distinció reconeix l'extraordinari equilibri que s'ha mantingut durant segles a la vall entre la natura i l'activitat humana. Precisament durant la ruta podrem admirar i gaudir d'aquest doble vessant: per una banda un entorn natural d'una bellesa excepcional, per altra banda un conjunt d'elements que ens il·lustren com fou la vida durant segles en aquest racó dels Pirineus (camins empedrats, bancals i murs de pedra seca, restes d'antigues fargues, bordes i cabanes de pastors,...). Se'ns dubte, un itinerari imprescindible per tots els amants del Pirineu i de la muntanya!
  Sabies que...
  El topònim "Madriu" està relacionat amb la fertilitat? Sembla ser que els pobladors prehistòrics van anomenar 'mare' a la vall (del llatí mater, matrix) en contraposició al pic de Padern (del llatí paternu) que podem veure des de la part baixa de la vall si mirem cap al NO (per sobre de la població d'Engordany).
  No et perdis...
  Encara que l'agricultura i la ramaderia eren les principals activitats econòmiques de la Vall del Madriu, també podem observar restes de la important activitat siderúrgica que s'hi dugué a terme: la barraca de la farga d'Andorra, per on passem durant la ruta, les nombroses carboneres que hi ha dins dels boscos, les mines de la Maiana,...
  Com arribar-hi en cotxe
  Primer de tot, hem d'arribar a la rotonda de la carretera d'Engolasters per la carretera CG-2 des d'Andorra la Vella (S) o des d'Encamp (N). En aquesta rotonda agafem la carretera CS-200 ("Engolasters") i la seguim amunt durant uns 800m. En un revolt pronunciat cap a l'esquerra, trobem a mà dreta el desviament de la carretera de la Plana. Deixem la carretera d'Engolasters i agafem la carretera de la Plana. Al cap de 100m trobem, a mà esquerra, el camí d'entrada al la Vall de Madriu-Perafita-Claror.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Estany d'Engolasters i camí de les Pardines
  Ruta per lliure
  Estany de la Nou i les valls de Claror i Perafita
  Ruta per lliure
  GRP - Etapa 2: Refugi de Claror - Refugi de l'Illa
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Coronallacs: la volta a Andorra (5 dies)2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: