Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Ascensió a la Torreta de Cadí (2.562m)

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim el sector occidental de la serra del Cadí i assolim un dels seus cims més emblemàtics i bonics, la Torreta de Cadí
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Descobrir la fauna i la flora del Parc Natural del Cadí-Moixeró.
  Gaudir de les impressionants vistes des del cim de la Torreta de Cadí.
  Coronar el cim més occidental de la serra del Cadí.
  Descripció
  Ruta parcialment circular de 23,6 km de longitud que ens condueix fins al cim de la Torreta de Cadí (2.562m). Aquest itinerari ens permet descobrir l'extrem occidental de la serra del Cadí i del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a la comarca de l'Alt Urgell. La ruta comença al petit i pintoresc llogarret d'Adraén, s'endinsa al bosc de coníferes i ascendeix per les pastures d'alta muntanya del Cadí fins al cim de la Torreta. És un itinerari d'alta muntanya, però sense dificultats tècniques i ben senyalitzat com a PR-C 122. La dificultat recau en l'exigència física de la ruta, derivada de la distància i el desnivell que cal superar.
  La serra del Cadí és una impressionant barrera muntanyosa que s'alça sobre la cubeta cerdana en el punt d'unió entre el Prepirineu i el Pirineu. El Parc Natural del Cadí-Moixeró acull una gran biodiversitat a més d'oferir-nos uns paisatges espectaculars i unes vistes impressionants. El marcat gradient altitudinal d'aquesta ruta ens permet caminar des dels estatges montà i subalpí, poblat per extensos boscos de coníferes, fins a l'estatge alpí, dominat per les pastures i prats d'alta muntanya. I des del cim de la Torreta de Cadí les vistes són excepcionals!
  Sabies que...
  Adraén és un petit nucli de població de només 16 habitants? Està situat a 1.434m d'altitud, als peus del Cap de la Fesa (2.382m), al sector més occidental de la serra del Cadí. Aquest antic llogarret que ara pertany al municipi de la Vansa i Fórnols, a la comarca de l'Alt Urgell, antigament formava part del vescomtat de Castellbò i havia tingut fins i tot castell, el castell d'Adraén, cap d'una batllia del vescomtat de Castellbò.
  No et perdis...
  Visitar el Museu de les Trementinaires, situat a Tuixent, a la vall de la Vansa. Aquest museu etnològic està dedicat a l'ofici de les trementinaires, dones que es dedicaven a la recol·lecció de plantes per a l'elaboració de remeis naturals que es comercialitzaven arreu de Catalunya. La trementina era un d'aquests olis essencials produït a partir de la destil·lació de la resina dels pins.
  Com arribar-hi en cotxe
  Sortim de la Seu d'Urgell en direcció a Puigcerdà per la carretera N-260. A la rotonda del parc de Bombers prenem la carretera C-462 i seguim cap al Parc Olímpic. La carretera ressegueix el curs del riu Segre fins a un pont per on el travessem. Seguim les indicacions de "Tuixent / Artedó" i continuem per la carretera LV-4008. Passem el petit poble de Cerc i més endavant deixem la carretera LV-4008, que va a Artedó, i continuem per la C-462 en direcció a "Adraén / Sorribes / Tuixent". Finalment, després de poc més de 20 km des de la Seu d'Urgell, arribem a Adraén. Al costat de l'església hi ha lloc per estacionar.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  El Cadinell (2.113m) des de Josa de Cadí
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: