Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Noguera Pallaresa i Vall d'Àssua des de Sort

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Caminem per la riba del riu Noguera Pallaresa i ens endinsem a la Vall d'Àssua
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Creuar el riu Noguera Pallaresa per sobre del pont penjant de Santa Caterina, abans d'entrar a Rialp.
  Passejar pels carrerons estrets i pintorescos de Surp, Altron i Olp.
  Els camins històrics de la Vall d'Àssua i del Batlliu de Sort.
  Descripció
  Bonica ruta que ens permet endinsar a la part baixa de la Vall d'Àssua tot seguint els antics camins de bast que comuniquen els diversos nuclis de població de la zona. Comencem l'excursió a Sort, la capital del Pallars Sobirà, i remuntem el riu Noguera Pallaresa fins a Rialp. Una pujada costeruda ens porta fins al tranquil poblet de Surp, que encara conserva tot el seu encant. Des de Surp baixem fins al fons de la vall del riu Pamano, visitem l'enrunada Mola de Sall i pugem fins a Altron. Un llarg i panoràmic flanqueig ens porta fins a l'ermita de Sant Josep d'Olp, talaia imprescindible des d'on gaudim d’unes vistes magnífiques de tota la vall. Tornem a Sort passant pel nucli d'Olp.
  Aquesta ruta és un viatge meravellós al cor del Pallars Sobirà. Comencem l'itinerari remuntant el riu Noguera Pallaresa, eix vertebrador de tot el territori pallarès. L'espectacular entrada a Rialp pel magnífic pont penjat de Santa Caterina (del segle XIX), així com la visita a l'enrunat castell medieval de Rialp, ens preparen per a la breu però costeruda pujada fins al bellíssim poblet de Surp. A continuació visitem l'antiga Mola de Sall, que està situada a l'anomenat riu dels mil noms; i és que al seu curs baix se li diu Sant Antoni, al seu curs mig riu d'Altron, i al seu curs alt se l’anomena Pamano. Un bonic flanqueig des del pintoresc poble d'Altron ens porta fins a la panoràmica ermita de Sant Josep d'Olp, indret encisador que ens ofereix àmplies vistes de tota la vall del Noguera Pallaresa i del Batlliu de Sort. Des d'Olp baixem meravellats a través d'una vella roureda, ben arrecerats per bonics marges de pedra seca.
  Sabies que...
  Als voltants de la vila de Sort hi ha fins a cinc forns de calç? En aquestes contrades la calç es feia servir com a plaguicida, desinfectant i conservant d'aliments. Quan es barrejava amb aigua se n'obtenia calç apagada, que servia com a morter per unir les pedres en les construccions. Els forns servien per transformar roques carbonàtiques en calç viva. L'indret on s'ubicava el forn havia de tenir en compte la proximitat a les roques, arrel de la gran dificultat que comportava transportar-les des de la pedrera. La tècnica per obtenir calç mitjançant la cocció de roques ja es descriu de forma precisa en tractats romans d'agricultura.
  No et perdis...
  Els diversos horts que hi ha a Surp i a Olp, la majoria ubicats en bonics indrets panoràmics. Sembla impossible que a aquesta altitud hi puguin créixer boníssimes fruites i verdures!
  Com arribar-hi en cotxe
  El punt d'inici de l'excursió se situa a l'Hotel Restaurant Les Brases de Sort. Arribem a Sort per la carretera C-13. L'hotel Les Brases està situat a la mateixa carretera C-13, just a la sortida del poble pel seu extrem N. La C-13 és la carretera principal que articula i creua tot el poble de cap a cap. A davant de l'hotel hi ha places d'aparcament públic gratuïtes per a estacionar-hi els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Itinerari pel Batlliu de Sort
  Ruta per lliure
  La Vall d'Àssua des de Sort
  Ruta per lliure
  La vall d'Àssua, terra de pastors
  Ruta per lliure
  De Sort a Gerri de la Sal per Estac, Mencui i Peramea
  Ruta per lliure
  Mare de Déu d'Arboló i Gerri de la Sal des de Sort
  Ruta per lliure
  Circular Sort - Estac - Peramea - Gerri - Arboló - Sort
  Ruta per lliure
  L'ermita de Sant Romà d'Estac
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Curs d'introducció als ocells pirinencs2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: