Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  La serra de Puig d'Estela a Vallfogona de Ripollès

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim la bonica i solitària serra del Puig d'Estela, al cor del Prepirineu català
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  El nucli medieval de Vallfogona de Ripollès.
  Les esplèndides fagedes de la serra del Puig d'Estela.
  Les vistes que tenim del Taga i la serra Cavallera.
  Descripció
  Ruta circular de poc més de 12 km de longitud que s'enfila a la serra del Puig d'Estela des de Vallfogona de Ripollès. Recorrem la carena de la serra i retornem a Vallfogona pel coll de Canes, tot descobrint mil i una masies. Ruta de dificultat mitjana, adequada per a persones avesades als itineraris de mitja muntanya.
  Vallfogona de Ripollès està situat a la falda de les serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt, que constitueixen l'espai natural més notable i representatiu del sistema Transversal, juntament amb el Collsacabra. Aquest territori es va declarar Espai Natural Protegit l'any 1992 per salvaguardar la seva flora i fauna. Antigament la via de comunicació més habitual entre Ripoll i Olot passava pel coll de Canes i Vallfogona de Ripollès. Actualment, però, la carretera que passa per Sant Joan de les Abadesses, més planera i menys revirada, concentra la major part del trànsit. Aquesta excursió ens descobreix una zona força solitària i plena d'encant, en un itinerari que concentra una gran varietat d'atractius: el nucli medieval de Vallfogona, les vistes que tenim des del capdamunt de la serra del Puig d'Estela, les fagedes, les masies històriques,...
  Sabies que...
  Vallfogona de Ripollès allotja una important col·lecció de fòssils? Al vestíbul de l'Ajuntament s'hi pot veure una selecció dels millors exemplars de la col·lecció de fòssils, closques i minerals que pertanyia a mossèn Josep Maria Jubells i que, a la seva mort, la família va donar al municipi. Prop de 400 exemplars s'exposen en 8 vitrines distribuïts en funció de les seves característiques.
  No et perdis...
  El conjunt medieval de Vallfogona de Ripollès. Si tenim una estona val la pena passejar pels seus carrers porxats i per la plaça central al voltant de la qual s'hi van anar construint les cases. Antigament aquest nucli estava emmurallat i el seu interior només era accessible mitjançant tres portals: el de la Muralla, a tramuntana; el de Ponent, que donava accés a l'antic camí de Ripoll i el de Migjorn, d'on arrencava el camí del castell de Milany, Siuret i Vidrà, passant pel pont medieval del segle XIV.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Vallfogona de Ripollès des de Ripoll o des d'Olot, per la carretera N-260a. Podem aparcar al carrer Puig Estela, ben a prop de l'Ajuntament i a tocar d'un forn de pa.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Camí antic del santuari de Montgrony des de Gombrèn
  Ruta per lliure
  Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony
  Ruta per lliure
  Matamala i les Llosses per antics camins de ferradura
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Curs d'iniciació a les crestes (2 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Volta a peu al Ripollès - Tram 12 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: