Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Sender accessible del Cornato a la vall de Pineta

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Camí accessible per a persones amb mobilitat reduïda a la vall de Pineta
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  El bosc d'avets centenaris pel que transcorre la ruta.
  Els espais adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.
  Els 11 panells informatius que ens trobem, tots ells molt didàctics.
  Descripció
  Recorregut circular de 600m de longitud a la vall de Pineta. El camí del Cornato adaptat per a persones amb mobilitat reduïda fa una volta circular i sense desnivell per l'interior d'un bonic bosc de pins i avets. El camí avança primer en direcció SE, després gira en direcció SO i posteriorment NO; finalment tanquem la circular avançant de nou en direcció SE. A mig camí hi ha l'opció d'escurçar la passejada i tornar directament al punt inicial.
  El sender accessible del Cornato avança en tot moment per l'interior d'un bosc de pins i avets centenaris, a la part baixa de la vall de Pineta. La vall de Pineta és una típica vall pirinenca d'origen glacial i està articulada pel riu Cinca, que neix al circ de Pineta, la capçalera de la vall. L'agradable recorregut per la passarel·la adaptada està acompanyat de diversos panells interpretatius de la naturalesa amb textos en castellà (alfabet tradicional i alfabet Braille) que ens parlen dels arbres, dels sons, del paisatge i de les muntanyes que ens rodegen. Al llarg de l'itinerari també ens trobem 6 bancs adaptats i 2 taules adaptades. El sender accessible del Cornato va ser adaptat i inaugurat l'any 2010. Malgrat tractar-se d'uns instal·lació força recent, l'estat actual del camí no és bo i hi ha alguns clots i pedres que dificulten l'avanç amb cadira de rodes (l'itinerari és completament transitable però recomanem tenir certa precaució).
  Sabies que...
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Bielsa per la A-138. Des de Bielsa agafem la carretera A-2611 cap a la vall de Pineta en direcció al Parador Nacional de Pineta. La carretera guanya desnivell fent diverses llaçades i arribem al petit nucli de Javierre. El deixem enrere i seguim per la carretera, que s'endinsa a la vall de Pineta. Avancem en direcció O i rodegem l'embassament de Pineta. Després de superar l'embassament, agafem una pista de terra a mà esquerra (a 4,5 km de Bielsa). En aquest desviament hi ha una indicació del sender accessible del Cornato. Passem pel costat d'una àrea de descans amb taules i gronxadors i 50m més endavant, després de creuar el riu Cinca, arribem al pàrquing adaptat del sender del Cornato.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Cascada del Cinca i cascades de Lalarri
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: