Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Del santuari del Miracle a l'Alzina

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim el paradís natural que s'estén a l'entorn de l'històric santuari del Miracle i arribem fins a l'embassament de l'Alzina, que acull moltes aus aquàtiques
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Observar la flora i les aus aquàtiques a l'embassament de l'Alzina.
  Descobrir i gaudir del paisatge de mitja muntnaya de l'Espai Natural Protegit del Miracle.
  Conèixer l'emblemàtic i històric santuari del Miracle.
  Descripció
  Ruta lineal de poc més de 7,5 km de longitud (anada i tornada) que recorre l'Espai Natural Protegit del Miracle seguint el sender de gran recorregut GR 7. Sortim de l'emblemàtic santuari del Miracle i, entre rouredes seques, petits claps de pinedes de pinassa, fenassars, margedes i conreus extensius de secà, arribem a l'observatori d'aus de l'embassament de l'Alzina. És un itinerari fàcil i amb poc desnivell, ideal per a famílies amb nens.
  L'embassament de l'Alzina és un pantà artificial construït en el lloc on abans hi havia un petit estany, el toll del Taulís. L'aigua emmagatzemada s'utilitza per regar i donar de beure als animals. L'indret està envoltat per pinedes, petites rouredes i conreus de secà. Les peculiars característiques biogeogràfiques de l'embassament han propiciat l'existència de tot un seguit d'espècies de flora i de fauna que fan d'aquest lloc un indret d'alt valor natural. A l'observatori de fauna aquàtica podem observar diverses aus aquàtiques.
  Sabies que...
  L'entorn del santuari del Miracle conforma un espai natural protegit? L' Espai d'Interès Natural del Miracle acull una petita mostra representativa dels paisatges submediterranis dels altiplans centrals catalans i conserva alguns elements d'especial interès com els boscos de pinassa i algun insecte força rar. Aquest espai va estar afectat pel gran incendi de 1998 i ara es troba en plena regeneració, fet que ha comportat que les rouredes seques estiguin ocupant espais on abans hi havia pinedes de pinassa.
  No et perdis...
  Visitar el santuari del Miracle, que està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional. El conjunt arquitectònic, integrat per diversos edificis, té un gran valor cultural, històric, arquitectònic i artístic, i acull un nombre considerable de visitants. Destaca el retaule barroc més gran de Catalunya, un treball impressionant obra de Carles Morató i del daurador Antoni Bordons.
  Com arribar-hi en cotxe
  Podem arribar al santuari del Miracle des de Cardona o des de Solsona. Des de Cardona, hem d'agafar la carretera BV-3001 fins a Su (senyalitzat des de Cardona) i a continuació la carretera LV-3002 fins al trencall del santuari del Miracle. Des de Solsona, primer hem d'agafar la carretera C-75 en direcció a Guissona durant uns 6 km fins que arribem a un trencall senyalitzat "El Miracle / Su" (carretera LV-3002). Avancem per aquesta via uns 5,5 km i arribem al trencall del santuari del Miracle. Fem uns 500m i arribem al santuari, on podem aparcar sense problemes.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  El pont de l'Afrau i el Castellvell de Solsona
  Ruta per lliure
  Ruta de les Mentides a Pinell de Solsonès
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: