Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Camí antic del santuari de Montgrony des de Gombrèn

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Seguim les passes del comte Arnau i del cavaller Otger Cataló i descobrim l'espectacular santuari de Montgrony al Ripollès
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les magnífiques vistes que tenim durant la ruta i des de l'entorn del santuari de Montgrony.
  Les espectaculars escales que hi ha tallades a la roca i que ens permeten accedir a la capella.
  Descobrir les moltes llegendes que ha inspirat el Montgrony, entre les que destaquen la llegenda del comte Arnau i la llegenda d'Otger Cataló.
  Descripció
  Ruta de 6,2 km de longitud (anada i tornada) fins al santuari de Montgrony i l'església romànica de Sant Pere de Montgrony des de Gombrèn. El punt de sortida de la ruta és a la plaça del Roser de Gombrèn. Recorrem el camí històric que puja al santuari passant per l'oratori de Sant Francesc, la Creueta i la zona del coll de Jou. Efectuem el descens pel mateix camí.
  El santuari de Montgrony està ubicat en una espectacular cinglera a la cara S de la serra de Montgrony. La singularitat de l'enclavament omple de màgia tot el conjunt -que és l'escenari de nombroses llegendes- i el converteix en una fantàstica talaia amb vistes que abasten des del Montseny fins al Pedraforca.
  Sabies que...
  Fou el mateix comte Arnau qui va fer construir les escales que hi ha tallades a la pedra i que donen accés a la capella de la Mare de Déu? Segons diu la llegenda, l'ànima del comte fou condemnada perquè les soldades que pagava per fer tallar els setanta-dos escalons no eren prou justes donada la duresa de la feina. Al peu de l'escala podem veure una argolla rovellada que es diu que va substituir l'argolla original on el comte Arnau lligava el seu cavall quan visitava el santuari.
  No et perdis...
  L'església de Sant Pere de Montgrony. Aquesta església romànica d'una sola nau és l'edifici més antic de tot el conjunt i està situada al pla de Sant Pere (l'altiplà que corona el cingle, per sobre del santuari de la Mare de Déu). L'església ja apareix documentada al segle IX, encara que l'edifici actual data dels segles XI i XII.
  Com arribar-hi en cotxe
  Accedim a Gombrèn -punt d'inici de la ruta- per la carretera GI-402 des de Campdevànol. Primer arribem a Campdevànol per la carretera N-260 que uneix Ripoll i Ribes de Freser. A Campdevànol deixem la N-260 i agafem la carretera GI-402 en direcció a Gombrèn i la Pobla de Lillet. Arribem a Gombrèn després de fer 8,5 km des de Campdevànol. La plaça del Roser està situada a la mateixa carretera GI-402, just a davant de l'església i al costat de la Fonda Xesc. Hi ha espai per estacionar els vehicles a l'entrada del poble i a la mateixa carretera.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Costa Pubilla o Pla de Pujalts (2.056m) al Montgrony
  Ruta per lliure
  Matamala i les Llosses per antics camins de ferradura
  Ruta per lliure
  La serra de Puig d'Estela a Vallfogona de Ripollès
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Curs d'iniciació a les crestes (2 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Volta a peu al Ripollès - Tram 12 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: