Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Ruta circular per la Quar del Berguedà

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Bonica i exigent ruta prepirinenca que ens permet visitar Sant Maurici de la Quar, el santuari de la Quar, el monestir de Sant Pere de la Portella i l'ermita de Sant Isidre
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Una proposta ideal pels amants de la mitja muntanya i els paisatges prepirinencs.
  El gran interès arquitectònic i històric dels diversos indrets que visitem.
  Descripció
  Ruta circular de 15,1 km de longitud pels indrets històrics del municipi de la Quar. El punt de sortida i arribada de la ruta és el petit nucli de Sant Maurici de la Quar. Des d'aquest punt seguim el sender GR-4 fins al santuari de la Quar i el Pla de la Quar. Continuem fins al coll de Gavatx, des d'on baixem fins al monestir de Sant Pere de la Portella. Des de la Portella abordem l'ascensió al serrat de Sant Isidre per un corriol pedregós. Fem el descens fins a Sant Maurici alternant pistes i corriols.
  Aquest itinerari ens permet descobrir l'extrem meridional del Prepirineu del Berguedà, una zona de mitja muntanya força accidentada i ocupada principalment per extensos boscos de pi roig. L'altiplà del santuari de la Quar i l'ascensió al serrat i a l'ermita de Sant Isidre ens permeten gaudir de grans vistes del Berguedà i de la Catalunya central. Durant la ruta també visitem diversos indrets d'especial interès històric.
  Sabies que...
  No et perdis...
  Pujar al serrat de Sant Isidre (1.117m). És el punt més elevat de la ruta que ressenyem en aquesta guia i ens ofereix unes vistes grandioses que abasten des de les comarques de la Catalunya Central fins als grans pics del Pirineu oriental.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Sagàs per la carretera C-154 que uneix Gironella (eix C-16) i Vic (eix C-17). En el punt quilomètric 26 de la carretera C-154 agafem la carretera secundària BV-4643 cap a Sant Maurici de la Quar (està indicat). Fem 5,2 km per aquesta carretera i arribem a Sant Maurici de la Quar, on hi ha l'Ajuntament de la Quar i l'inconfusible hostal Sant Maurici. Al costat mateix de la carretera -just a davant de l'Ajuntament i de l'hostal- hi ha espai per estacionar-hi els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Santuari de Queralt des de Berga
  Ruta per lliure
  Via Verda de Cal Rosal a Pedret
  Ruta per lliure
  Ermita i castell de Merola des de la colònia de l’Ametlla de Merola
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: