Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Ruta de la fauna de Senet

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Seguim l'antic camí del port de la Gelada fins als miradors del barranc de l'Esbornada i d'Estarredono
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Els murs de pedra seca que envolten el camí antic, patrimoni cultural de la UNESCO.
  Les vistes panoràmiques del massís de la Maladeta i els Besiberris que tenim des dels miradors.
  Els panells explicatius que ens ajuden a interpretar la fauna de la zona.
  L'autenticitat del poble de Senet amb les seves cases de pedra i teulat de pissarra, i la seva església romànica, dels segles XI-XII.
  Observar la clara transició entre l'estatge montà i l'estatge subalpí.
  El mirador de l'Esbornada, de gran interès geològic, compost per sediments transportats per l'antiga glacera de la Noguera Ribagorça.
  Descripció
  Recorregut parcialment circular de 5,8 km de longitud per l'Espai d'Interès Natural de Gelada. Comencem la ruta al poble de Senet de Barravés, a la comarca de l'Alta Ribagorça. Des d'aquí ens enfilem per un antic camí fins a la font del Planaverd, on deixem enrere el bosc i comencem a tenir bones vistes del massís de la Maladeta i els Besiberris. L'ascensió se suavitza, topem un moment amb la pista forestal per on baixarem de tornada i -seguint en tot moment pel camí marcat- assolim la collada de Ros, on trobem un refugi de pastors i, uns metres més endavant, el mirador de l'Esbornada. Fem el primer tram de tornada per la pista forestal, baixant a poc a poc per un terreny molt agradable i desviant-nos un moment per gaudir del mirador d'Estarredono. Més endavant tornem a enllaçar amb el camí antic i baixem per aquesta via fins a Senet.
  Aquest itinerari ens permet descobrir la fauna i la vegetació de muntanya d'aquesta zona caracteritzada pel modelatge glacial. Comencem la ruta immersos en el bosc típic de l'estatge montà i arribem fins als prats subalpins. Els panells informatius ens ajuden a reconèixer els indicis i rastres de fauna, adaptada al clima i a la vegetació, mentre observem i prenem consciència de l'impacte de la presència humana en el paisatge. També gaudim de vistes impressionants a les altíssimes muntanyes del voltant, de més de 3.000m d'altitud, com el massís de la Maladeta i els Besiberris.
  Sabies que...
  L'antiga glacera de la Noguera Ribagorça va arribar a tenir 27 km de longitud i més de 500m de gruix? El seu punt àlgid va ser durant el quaternari, fa 18.000 anys.
  No et perdis...
  El Centre d'Informació de Senet, on podem obtenir mapes de la zona, informació sobre la ruta i sobre d'altres punts d'interès. Es troba a l'entrada del poble.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem al trencall de Senet-Aneto per la carretera N-230 entre el Pont de Suert i Vielha. Aquesta sortida -ben senyalitzada- es troba a 20 km del Pont de Suert (si venim des del sud) o a 20 km de Vielha (si venim des de la Val d'Aran). Agafem el trencall i seguim les indicacions de Senet. La carretera secundària creua el riu Noguera Ribagorçana, fa un gir i ràpidament ens condueix fins a les primeres cases del poble (1 km des del trencall). El Centre d'Informació de Senet està situat just a l'entrada del poble, a la mateixa carretera. Podem estacionar allà mateix.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: