Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

    Ruta per lliure

    Roca del Corb i Roc de Cogul des de Peramola

    Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
    Excursió a la Roca del Corb -on visitem l'ermita de Sant Salvador del Corb i la Casa del Corb- i tornada a Peramola passant pel Roc de Cogul
    Descarrega PDFfletxa-dreta
    Mapa, track i perfil altimètric
    DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
    DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
    El millor d'aquesta ruta
    Els paisatges, la història, la natura, la geologia,... tot en un mateix itinerari!
    El tram de cornisa que rodeja la Roca del Corb pel seus costats occidental (O) i sud-occidental (SO). Senzillament espectacular!
    Les magnífiques vistes de Peramola, de tota la vall del Segre i de la serra de Sant Marc que ens ofereix el Roc de Cogul.
    Descripció
    Itinerari circular de 10,1 km de longitud per la Roca del Corb i el Roc de Cogul. El punt de sortida i arribada de la ruta és el safareig públic de Peramola. Durant el primer tram de la ruta avancem per corriols i pistes fins arribar als peus de l'espectacular Roca del Corb. Pugem fins a l'ermita de Sant Salvador del Corb per un corriol en fort pendent. Després de visitar-la, tornem a baixar fins a la base de la Roca i, a continuació, ascendim al capdamunt de l'altiplà de la Roca del Corb; aquest tram requereix fer una grimpada per un terreny rocós que està equipat amb cadenes. Atenció!, si optem per fer aquesta pujada el grau de dificultat de la ruta augmenta a "Alta"; ara bé, podem obviar aquesta ascensió i prosseguir la ruta sense que aquesta perdi cap interès. Desfem la grimpada i descendim altre cop fins a la base de la Roca. La rodegem completament passant per la Casa del Corb, que és, sens dubte, un dels indrets més singulars de tot el Prepirineu català. Seguim per corriols i pistes fins al Roc de Cogul i, després d'admirar les grans vistes que ens ofereix, baixem altre cop cap a Peramola.
    A la serra de Sant Honorat podem identificar-hi tres unitats ben diferenciades, d'est a oest: el Roc de Rombau (991m), les Roques de Sant Honorat (1.068m) i la Roca del Corb (995m). Aquesta ruta que us proposem aquí ens porta a descobrir la Roca del Corb, la més occidental de les tres. Durant l'itinerari ascendirem fins a l'ermita romànica de Sant Salvador del Corb -la més petita de Catalunya-, visitarem diverses balmes troglodítiques i caminarem pel capdamunt d'un espectacular altiplà rodejat de cingles vertiginosos. També descobrirem el Roc de Cogul, un excel·lent mirador que s'aixeca just per sobre del poble de Peramola.
    Sabies que...
    L'estança troglodítica de la Casa del Corb romangué habitada fins a principis del segle XX? Gràcies a la forma que fa la roca, amb una única paret ja s'aconseguia protegir una àmplia estança. A l'interior encara hi podem observar un forn de pedra i diverses habitacions.
    No et perdis...
    L'ermita romànica més petita de Catalunya: Sant Salvador del Corb. S'expliquen moltes històries i llegendes d'aquesta ermita. Segons una d'elles, a l'ermita hi vivia un escurçó que la protegia de lladres i delinqüents; el dia de Nadal, però, l'escurçó es tornava inofensiu i no picava.
    Com arribar-hi en cotxe
    Des de la carretera C-14 (Oliana - Coll de Nargó), agafem la carretera LV-5118 cap a Peramola. Aquest trencall cap a Peramola el trobem just al costat d'un pont que fa la C-14 a sobre del riu Segre (3 km al N d'Oliana i 800m al S de la presa del pantà d'Oliana). Avancem 4,2 km per la carretera LV-5118 i arribem a un altre trencall, nosaltres ens desviem a la dreta seguint sempre les indicacions de Peramola. Deixem enrere a la nostra dreta el veïnat del Roser i entrem al nucli de Peramola. Arribem directament al safareig de Peramola, punt d'inici de la ruta, i que es troba just a la cruïlla entre el carrer Frederic Ribó i la carretera de Cortiuda (avinguda Roser Roca). Podem estacionar els vehicles sense problemes en aquests carrers.
    COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
    Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
    ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
    Ruta per lliure
    Ruta circular per la serra de Sant Honorat
    Ruta per lliure
    Les fonts de Peramola (Camí de les Fonts)
    Ruta per lliure
    La Font Viva des de Peramola
    No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: