Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Itinerari del Rec del Solà

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Passejada agradable i tranquil·la que ens permet descobrir la parròquia d'Andorra la Vella des d'un mirador privilegiat
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les vistes panoràmiques sobre la parròquia d'Andorra la Vella.
  La vegetació i les tarteres del Solà d'Andorra.
  Descobrir els horts del Rec del Solà.
  Descripció
  Caminada lineal de 4 km de longitud (anada i tornada) pel gran mirador de la parròquia d'Andorra: el camí del Rec del Solà. Aquest sender transcorre pel vessant del Solà d'Andorra, des del col·legi de Sant Ermengol fins al final del rec, ja a tocar de Santa Coloma. Es torna al punt d'inici pel mateix camí. L'itinerari està senyalitzat i forma part del sender interpretatiu de l'Anella Verda. És un camí empedrat i planer, sense cap dificultat, ideal per fer en mig matí amb la família.
  Aquest itinerari ens permet descobrir la ciutat d'Andorra la Vella i els voltants de la parròquia tot resseguint el camí del Rec del Solà. El Rec del Solà, que forma part de l'Anella Verda, és el pulmó verd d'Andorra la Vella i ens permet gaudir de bones vistes i d'una tranquil·litat sorprenent. Andorra la Vella, amb més de 22.000 habitants i sent la capital del Principat, ha vist créixer la seva població desmesuradament durant els últims cinquanta anys. Aquest fet ha comportat que s'hagués d'edificar en indrets tradicionalment destinats a l'agricultura i a la ramaderia, en principi no aptes per ser urbanitzats. Durant aquesta ruta resseguirem el Rec del Solà, canal de regadiu, tot passejant per entre alguns horts, que antigament eren els protagonistes d'aquest vessant de la muntanya.
  Sabies que...
  El Rec del Solà es va construir a finals del segle XIX per poder regar les feixes del vessant solà d'Andorra la Vella? Fins aquell moment havien estat conreus de secà, de cereals i vinya. Aquest fet va significar un canvi molt important en l'organització del treball i la producció de les cases de pagès, i una transformació rellevant del paisatge del solà d'Andorra. A partir de llavors aquestes terres es van destinar a cultius de regadiu com el tabac, els farratges i les hortalisses. La Societat de Regants del Rec del Solà es va constituir l'any 1880 i en formaven part els veïns d'Andorra que tenien propietat a la solana. D'aquí en sortien gran part dels productes que en aquella època es consumien a la ciutat.
  No et perdis...
  Visitar el nucli antic d'Andorra la Vella, on trobarem diversos exemples de l'antiga arquitectura tradicional andorrana, com la Casa de la Vall, l'antic Parlament d'Andorra, la casa de Cal Closca, al Pui d'Andorra la Vella i l'església de Sant Esteve.
  Com arribar-hi en cotxe
  Per arribar al punt d'inici de la ruta des de la Seu d'Urgell agafem la carretera N-145 i passem pel pas fronterer de la Farga de Moles. Entrem a Andorra i seguim per la carreta CG-1. Creuem Sant Julià de Lòria i continuem fins a la rotonda de la Comella, just a l'entrada d'Andorra la Vella.

  Per arribar al punt d'inici des de França, travessem el túnel o el coll d'Envalira i avancem per la carretera CG-2 fins a Andorra la Vella. Continuem per la CG-1 fins a la rotonda de la Comella.

  Un cop a la rotonda de la Comella, prenem la tercera sortida cap a la Baixada del Molí. Pugem per aquest carrer i a la següent rotonda prenem la primera sortida a la dreta pel carrer Prat de la Creu. A la següent rotonda prenem la tercera sortida i pugem pel carrer Dr. Vilanova. Arribem a un carrer i girem a la dreta per l'avinguda Meritxell en direcció als grans magatzems Pyrenees. Girem a l'esquerra pel carrer de les Canals i continuem pujant amunt per carrers estrets tot seguint el carrer de les Canals fins al final. Just passat el col·legi de Sant Ermengol, trobem una cruïlla i l'inici del camí del Rec del Solà.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Bony de la Pica (2.402m) des de la Margineda
  Ruta per lliure
  Camí de Prat Primer i bosc de la Caülla
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: