Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Puig Cargol i la plana calongina

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim el paisatge típicament mediterrani de la plana calongina i del massís de les Gavarres a la Costa Brava
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Endinsar-nos en un territori agrícola i forestal, tranquil i ple d'història.
  Descobrir al paisatge del massís de les Gavarres.
  Conèixer la plana calongina i el conreu de la vinya.
  Descripció
  Ruta circular de poc més d'11 km de longitud que s'endinsa als boscos del massís de les Gavarres, sortint del petit poble de Calonge, recorrent els camps de fruiters, oliveres i vinyes, passant per diversos masos empordanesos i ascendint fins al cim del puig Cargol per l'interior d'un frondós bosc de surera. De baixada, envoltats d'un paisatge típicament mediterrani, gaudim d'extenses vistes sobre els pobles costaners i el mar. Es tracta d'un itinerari sense cap dificultat tècnica, que transcorre per senders locals, amb una distància assequible però amb un desnivell moderat.
  Calonge, situat a tocar de la Costa Brava i al peu del massís de les Gavarres, és un municipi dividit en dos nuclis molt diferenciats: per una banda, Sant Antoni de Calonge, a tocar del mar, és un important centre d'estiueg. Per l'altra, el petit nucli de Calonge, l'antiga ciutat medieval, és un petit i tranquil poble del Baix Empordà que conserva encara un ric patrimoni agrícola, amb nombrosos masos envoltats de conreus de vinya i d'olivera.
  Sabies que...
  Torre Lloreta és un masia medieval fortificada amb una torre de defensa, situada molt a prop de la riera del Tinar, a Calonge? Antigament era un castell que servia perquè el monarca controlés al baró de Calonge i des de la torre s'observava la costa per prevenir la pirateria.
  No et perdis...
  El castell de Calonge, situat al nucli antic de la vila de Calonge. El castell s'esmenta ja a començaments del segle XII com a propietat dels comtes que més tard el van lliurar a Ramon de Solius. Posteriorment passà a ser propietat de la casa de Cruïlles, que en van ser propietaris fins al s. XV. Va ser incendiat en diverses ocasions durant la guerra dels remences i posteriorment reconstruït. A partir de llavors el castell va canviar de mans en nombroses ocasions i actualment és propietat de la Generalitat de Catalunya.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Calonge des de Llagostera, per la carretera C-65 en direcció a Sant Feliu de Guíxols, passem Santa Cristina d'Aro i continuem per l'autovia C-31 cap a Palamós. Prenem la sortida 321, seguim per la carretera GI-667 i la GI-661 en direcció a Calonge. Girem a la dreta per l'avinguda dels Països Catalans i després a l'esquerra pel carrer de les Escoles, i seguim pel carrer de la Creu fins a la cruïlla del carrer Puigtavell amb el carrer Molla on un pal indicador ens assenyala l'inici de la ruta.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Església i dòlmens de Fitor des de Fonteta
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: