Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  La cova d'Anes des de Prullans

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ruta circular que ens descobreix l'amagada cova d'Anes i les remotes cases d'Anes, Orèn i la Bastida a la solana ceratana
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Conèixer i explorar la cova d'Anes.
  La solitud de l'altiplà d'Anes, digne del Salvatge Oest.
  L'autenticitat de les masies d'Anes, Orèn i la Bastida, les tres situades en indrets remots.
  Les increïbles vistes a la cara nord del Cadí, el Moixeró i la Tosa.
  Descripció
  Itinerari circular de 12 km de longitud i 550m de desnivell que ens descobreix els silenciosos i poc visitats contraforts meridionals del circ d'Engorgs, entre la vall de la Llosa i la Valltova, a la solana de la Cerdanya. Tot sortint des de l'Hotel Muntanya del Cerdanya EcoResort, situat al centre de Prullans, enfilem cap al torrent Feló, tramuntem el serrat de Camp Bolvir i el torrent de la Banya i arribem a la cova d'Anes, que visitem. Continuem cap al N passant pel petit altiplà on es troba la casa d'Anes i l'església de Sant Mamet. Des d'aquest punt seguim cap al NO, passem per la casa d'Orèn, la capçalera del torrent de la Borda i després virem vers l'O en direcció a la Bastida. A continuació baixem a mig vessant del serrat de Sant Quintí, passem pel Solà i finalment resseguim el torrent del Prat del Vià fins que arribem novament a Prullans.
  A cavall de la concorreguda vall de la Llosa i la no menys visitada Valltova, la solana de la Cerdanya amaga indrets tranquils i del tot sorprenents com la misteriosa cova d'Anes i tres masos recòndits que conserven el seu caràcter agropecuari: Anes -i la seva església romànica de Sant Mamet-, Orèn i la Bastida, els dos darrers amb baluards defensius. Una petita joia de ruta on a més de debutar en el misteriós món de l'espeleologia també podem gaudir de la bellesa de l'altiplà d'Anes i d'unes vistes privilegiades de la Tosa, la serra del Moixeró, la ciclòpia muralla nord del Cadí i les grans masses forestals que hi ha al peu de les muntanyes, entre les quals s'emplacen els petits poblets i camps adjacents que configuren la Cerdanya.
  Sabies que...
  L'actual casa de la Bastida fou construïda amb les ruïnes d'un antic castell que guardava aquest territori? Actualment el conjunt d'edificacions que conformen la Bastida està declarat bé cultural d'interès nacional i els camps de conreu que envolten el mas són els que es troben a més altitud (fins als 1.750m) de tot Europa. Conrear la terra a aquesta cota és possible gràcies a la orientació sud del vessant, el recer del vent del nord i el fenomen de la inversió tèrmica, mitjançant el qual l'aire més fred es queda al fons de la vall del Segre, essent més calent als seus vessants i especialment als vessants orientats a sud, com és el cas dels camps de la Bastida.
  No et perdis...
  Visitar la cova d'Anes i explorar les diferents cambres, amb estalactites i estalagmites. Per fer-ho amb seguretat cal que portem una lot o un frontal. Haurem de ser austers amb l'ús de la llum -no posar-la a la màxima potència- i mirar de no enfocar molt el sostre ja que hi viuen ratpenats molt sensibles a la llum. Endinsar-se a la cova d'Anes pot ser una petita introducció al fascinant món de l'espeleologia!
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de Puigcerdà seguim per la carretera N-260 en direcció a la Seu d'Urgell. Passem la rotonda d'accés a Bellver de Cerdanya i seguim 3 km més fins al trencall a Prullans, que agafem a la dreta. Pugem fins al centre del poble i estacionem el vehicle al petit aparcament situat al darrere de l'Hotel Muntanya del Cerdanya EcoResort.

  Des de la Seu d'Urgell seguim per la carretera N-260 en direcció a Puigcerdà. Travessem el poble de Martinet i 4 km més endavant agafem a l'esquerra el trencall a Prullans. Pugem fins al centre del poble i estacionem el vehicle al petit aparcament situat al darrere de l'Hotel Muntanya del Cerdanya EcoResort.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Prat de Cadí des d'Estana
  Ruta per lliure
  Itinerari adaptat fins al mirador del Cap del Ras
  Ruta per lliure
  Cascada del Molí del Salt des de Viliella
  Ruta per lliure
  Itinerari de la Llúdriga a Martinet
  Ruta per lliure
  Estanys de la Pera des de Pollineres
  Ruta per lliure
  Estany de l'Orri i refugi del Pradell
  Ruta per lliure
  Circular a Prat de Cadí pel coll de Pallers
  Ruta per lliure
  La Vall de la Llosa
  Ruta per lliure
  Tossa Plana de Lles (2.905m) des del Pradell
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Estany de l'Orri i refugi del Pradell2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Cadí 360º (3 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Ascensió a la Tossa Plana de Lles2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Boscos nòrdics d’Aransa2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: