Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  El pont de l'Afrau i el Castellvell de Solsona

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Bonica i agradabilíssima ruta circular per l'entorn de la vila de Solsona
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Gaudir de les sensacionals vistes que ens ofereixen els diferents miradors del Castellvell.
  Passar a tocar de masies històriques precioses que ens parlen de la tradició agrícola i ramadera de la comarca.
  Aturar-se a descansar o a beure aigua a la font de la Mina o a la font del Corb, i observar i escoltar la gran varietat d'ocells que vénen a fer el mateix.
  Si ens hi atrevim, caminar per sobre de l'estret, espectacular i vertiginós pont de l'Afrau.
  Descripció
  Excursió circular de 15 km de longitud que ens permet visitar l'entorn de la vila de Solsona i dues de les seves joies: el pont de l'Afrau i el Castellvell. El punt de sortida i arribada de la ruta és l'acollidor Càmping El Solsonès, que també disposa d'un bon restaurant. Des d'aquest punt, ens endinsem a l'ombrívola Rasa de Cirera fins que arribem al pont de l'Afrau, una obra d'enginyeria espectacular del segle XVIII. Continuem per entre pins i alzines fins que sortim a un terreny obert i ondulat dominat pels camps de conreu i les masies disperses. Travessem la carretera comarcal per un túnel i resseguim part del traçat de l'itinerari botànic del Parc Mare de la Font. Pugem per l'obaga del turó del Castellvell fins al castell, punt que ens ofereix unes vistes excel·lents en totes direccions. Baixem altre cop fins a la plana, on primer seguim el curs del barranc de Pallarès i després el riu Negre. Finalment, arribem al Càmping El Solsonès creuant una zona de camps.
  El Solsonès, situat entre la Depressió Central i les grans muntanyes del Pirineu, és una zona tranquil·la i plena d'encant, ideal per a la pràctica del senderisme. Aquesta ruta ens acosta a la vila de Solsona i les seves rodalies, i ens permet descobrir una part de la seva basta història: el monumental aqüeducte de l'Afrau, fondalades ombrívoles que es congelen a l'hivern com la Rasa de Cirera, la sensacional talaia del Castellvell -una construcció militar defensiva del segle XI que ha estat testimoni del pas dels segles i dels grans canvis que ha viscut el terme de Solsona-, la font del Corb, el riu Negre,... En aquesta ruta tot ens parla de l'aprofitament que cada generació ha sabut fer dels recursos naturals disponibles i d'un paisatge que no ha perdut mai ni la seva força ni el seu encant.
  Sabies que...
  El pont de l'Afrau és un aqüeducte que fou construït entre els anys 1758 i 1762? Per tal de conduir l'aigua de Lladurs fins a la vila de Solsona salvant els desnivells de la Rasa de l'Om i la Rasa de Cirera, els mestres de cases Jeroni i Pau Peró construïren un aqüeducte monumental. Aquesta infraestructura té una alçada màxima de 27,5m i una llargada de 60m. És una bella mostra de l'arquitectura civil del segle XVIII al Solsonès. L'aqüeducte es coneix com pont de l'Afrau o la Frau; ambdues paraules signifiquen "congost".
  No et perdis...
  Les extensíssimes vistes que tenim des dels diferents miradors del Castellvell. Si el dia és clar, podem albirar, entre d'altres, el Pedraforca, el Cap d'Urdet, la serra d'Ensija, el Port del Comte, el pic de Turp, la Torreta de l'Orri, la Depressió Central, Montserrat, el Montcau,... i fins i tot el Montseny!
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem al punt de sortida de la ruta, el Càmping El Solsonès, des de Solsona. En aquesta població hem d'agafar la carretera LV-4241 en direcció a Lladurs i Port del Comte. Trobem el càmping al punt quilomètric 2 d'aquesta carretera (a 2 km de Solsona). Just al costat de la porta del càmping, hi ha un ampli espai d'aparcament reservat per als clients del càmping o del restaurant. Podem arribar a Solsona per la carretera C-55 des de Manresa o per la C-75 des de Guissona.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Ruta de les Mentides a Pinell de Solsonès
  Ruta per lliure
  Del santuari del Miracle a l'Alzina
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: