Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Pic Ori (2.017m) des del port de Larrau

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ascensió al "dosmil" més occidental de la gran serralada pirinenca
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Gaudir durant l'ascensió i des del cim de la immensitat de la Selva d'Irati, una gran massa de faigs i d'avets que s'estén de manera grandiosa als peus del pic Ori.
  Assolir la muntanya més alta i una de les més simbòliques d'Euskal Herria.
  Descripció
  Us proposem aquesta bonica ascensió de mig dia que s'inicia al port de Larrau i que assoleix el cim del pic Ori en poc més d'una hora de marxa efectiva. Primer l'itinerari transcorre per l'aresta SE del pic Ori, progressem sempre pel vessant S de la muntanya. Un cop deixem enrere la cota de l'Oritxipia, us proposem flanquejar l'Ori pel camí que ens porta fins a la seva aresta SO i pujar al cim per aquí (aresta SO), que és un camí més còmode que el que puja directament en fort pendent per l'aresta SE. La baixada sí que la realitzarem per aquest camí en fort pendent, fins a retrobar novament el camí per on hem flanquejat.
  El pic Ori, o també anomenat pic Orhi (i en francès pic Orhy), està situat a la capçalera de la vall de Salazar, al NE de Navarra, just a la frontera entre Espanya i França. És una de les muntanyes més conegudes i visitades del Pirineu de Navarra i de la zona de l'Alt Béarn. El pic Ori és la més occidental d'una llarga llista de muntanyes remarcables que s'eleven bruscament. Concretament, el pic és molt popular perquè és la primera muntanya dels Pirineus de més de 2.000m venint des de l'Atlàntic. Aquest fet dóna entitat a la seva ascensió i també fa que des del seu cim puguem gaudir d'un gran panorama de Navarra, del País Basc i de l'Alt Béarn. La gran majoria d'aficionats a la muntanya que decideixen pujar fins al cim ho acostumen a fer des del port de Larrau, perquè és la manera més fàcil i ràpida de fer-ho. No obstant això, existeixen d'altres interessantíssims itineraris per fer la seva ascensió que també valen molt la pena.
  Sabies que...
  Les casetes de fusta que trobem a l'inici del recorregut, a prop del port de Larrau, disposades en filera i repartides al llarg de la cresta fronterera, són utilitzades pels caçadors? En aquesta zona la caça és una pràctica habitual durant la tardor, quan els tudons (Calumba palumbus) creuen els Pirineus en la seva ruta migratòria des del centre i nord d'Europa.
  No et perdis...
  Les vistes que tenim de l'Ori i de l'Oritxipia quan pugem per la carretera que va d'Ochagavía al port de Larrau. Quan observem tota la carena fronterera des de la distància, sembla una muralla infranquejable i imponent! No us inquieteu, un camí ben definit ens permetrà creuar prats, evitar algun esperó rocós i avançar sense gaires dificultats per la cresta fins a assolir l'emblemàtic cim.
  Com arribar-hi en cotxe
  L'inici de l'excursió té lloc al port de Larrau, a 1.573m d'altitud, un port que enllaça la vall navarresa de Salazar i la vall francesa de Soule. Si accedim al port des del vessant navarrès, a Ochagavía haurem de seguir per la carretera N-140 en direcció a Isaba i -a 8,5 km d'Ochagavía-, a l'esquerra, agafar la carretera NA-2011 en direcció a França. Passat el "túnel de l'Ori" coronarem el port de Larrau, on hi trobarem un gran aparcament. També hi ha la possibilitat d'estacionar el vehicle abans de creuar el túnel i començar l'ascensió des d'allà. Si hi accedim des del vessant francès, a la població de Larrau haurem d'agafar la carretera D26, passar pel coll d'Erroymendi i continuar fins a coronar el port de Larrau.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: