Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Pic de Nérassol (2.633m) per la vall de Siscar

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Circular al pic de Nérassol pujant per la vall de Siscar i baixant per la vall d'Arques
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les vistes del pic d'Escobes i de la cresta de l'Alba, muralla fronterera amb Andorra.
  L'absoluta sensació de solitud que tenim en realitzar aquesta ruta.
  L'interessant itinerari circular que ens permet descobrir diferents valls i estanys.
  Contemplar el bonic i punxegut pic de Regalecio des dels diferents punts de vista que ens ofereix l'itinerari.
  Descripció
  Interessant ruta circular que assoleix el cim del pic de Nérassol iniciant la ruta a la petita població francesa de l'Ospitalet -L'Hospitalet-près-l'Andorre en francès-. De pujada recorrem tota la vall de Siscar fins a la Portella de Siscar des d'on ataquem el cim per la seva fàcil i ampla carena occidental. Per fer la ruta més agraïda i variada us proposem realitzar la baixada per la vall de la Valleta fins a l'estany de Pédourrés i continuar la baixada per la vall d'Arques fins a l'Ospitalet. El recorregut total és llarg i té un desnivell considerable. Aquest magnífic bucle és un dels itineraris clàssics de l'Arieja: segur que no us deixarà indiferents!
  El pic de Nérassol és un cim de moderada altitud situat al bell mig d'un amfiteatre de muntanyes amb gran caràcter i personalitat: el Roc Meler, el pic de la Cabaneta, el pic de Siscar, el pic d'Escobes, el pic de l'Alba, el pic de Regalecio,... La bellesa del recorregut i la varietat de relleus fan que aquesta sigui una excursió molt recomanable pels amants dels recorreguts que passen per zones poc freqüentades, salvatges i una mica solitàries. Llacs, flors i boscos de muntanya: l'abundància de la flora i la fauna de les valls de Siscar i de Pédourrés reflecteixen la diversitat de la vida a aquestes muntanyes de les Valls d'Ax.
  Sabies que...
  Segons sembla, l'Ospitalet deu la seva fundació al cavaller Bertrand Enveight? Bertrand Enveight era el nebot de Suzanne Enveight, propietària de totes aquestes terres. Cap a l'any 1003, Bertrand, juntament amb el seu cavall, es va veure sorprès per una forta tempesta de neu i fred al vessant occidental del coll de Pimorent. El cavaller va agafar la seva espasa i va obrir el ventre del seu cavall, va arrencar-li les entranyes i es va posar a dintre. Tement per la seva vida, es va prometre que si sortia viu d'aquella situació construiria una casa hospital-refugi amb un oratori dedicat a Sainte Suzanne, en honor a la seva tia.
  No et perdis...
  L'exuberant flora de muntanya que tenyeix amb els seus colors vius les valls de Siscar i d'Arques, sobretot durant l'època de floració, a la primavera. Aquesta composició florística multicolor varia fortament d'un indret de la vall a un altre. Agafar aquestes flors significaria posar en perill la protecció d'espècies particularment singulars; per guardar-nos-en un record inesborrable què millor, doncs, que fer-ne una bona fotografia que ens duri per sempre?
  Com arribar-hi en cotxe
  Podem arribar al petit poble de l'Ospitalet -L'Hospitalet-près-l'Andorre en francès- pel N des d'Ax-les-Thermes (carretera N-20) o pel S des del coll de Pimorent o Andorra. El punt d'inici de l'excursió, el sender que hem d'agafar, es troba just al costat de la mateixa carretera N-20, a l'altura del pont de Sainte Suzanne, al cantó S del poble. Al costat d'aquest pont hi trobem una zona àmplia per a estacionar els vehicles. Si arribem a l'Ospitalet des del coll de Pimorent, no caldrà que entrem al poble, just abans d'arribar-hi trobarem el pont a mà dreta. Si en canvi, venim des de les Valls d'Ax haurem de creuar tot el poble per fora (N-20) fins arribar a l'altura del pont (esquerra) o bé travessar el poble amb cotxe pel seu carrer principal. També tenim l'opció de deixar el cotxe a un aparcament força gran que hi ha al costat de la rotonda que hi ha a la banda N del poble, al costat del pas a nivell (via del tren).
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  La Dent d'Orlu (2.222m) pel Serrat de la Llau
  Ruta per lliure
  Pic de Rulhe (2.783m) des del Pla de les Peires
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: