Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Pels boscos de Sant Joan de l'Erm

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Caminem pels boscos de pins i avets de Sant Joan de l'Erm i descobrim la seva fauna i la seva flora
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Descobrir la fauna i la flora dels boscos de coníferes al Parc Natural de l'Alt Pirineu.
  Conèixer l'antic santuari de Sant Joan de l'Erm Vell.
  Descripció
  Ruta circular de 9,9 km de longitud pels frondosos boscos de coníferes que poblen les valls meridionals del Parc Natural de l'Alt Pirineu, a la comarca lleidatana de l'Alt Urgell. La ruta comença al refugi de la Basseta, base de l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm, i s'endinsa en preciosos boscos de pi roig, pi negre i avetoses. Arribem fins a l'antic santuari de Sant Joan de l'Erm i tornem per un altre camí, fent la ruta circular. Es tracta d'un itinerari sense dificultats tècniques i ben senyalitzat, on la dificultat rau en la distància i el desnivell a superar.
  Aquest itinerari ens descobreix els boscos de coníferes, la seva flora i la seva fauna forestal. Entre la boscúria s'amaguen esquirols, senglars o cabirols, a més de multitud d'ocells, com el característic picot o les mallerengues. L'itinerari també ens porta fins a les restes de l'antic santuari de Sant Joan de l'Erm Vell, un indret ple d'història, des d'on es pot gaudir de bones vistes de la vall de Santa Magdalena. La ruta ens permet gaudir de la tranquil·litat d'una de les boscúries subalpines més extenses del nostre país.
  Sabies que...
  Sant Joan de l'Erm era un antic santuari cristià situat en un punt de pas estratègic de la ruta que unia l'Alt Urgell i el Pallars Sobirà? Aquest antic santuari, dedicat al culte a Sant Joan Baptista, també disposava d'una hostatgeria oberta als viatgers que transitaven d'una vall a l'altra. El santuari estava conformat per l'església, la hostatgeria, la carnisseria, un forn de pa, el celler i els estables, i estava envoltat de camps de conreu i horts. A principi del segle XX el santuari esdevingué lloc de visita de gent benestant i estiuejants de Barcelona, però l'any 1936 un incendi presumptament intencionat va destruir la major part dels edificis.
  No et perdis...
  Visitar el poble de Castellbò, que es troba en un indret engorjat, a 802m d'altitud, a la vall de Castellbò i a mig camí de l'estació d'esquí de Sant Joan de l'Erm. Al poble, punt de pas obligat en l'antiga ruta que unia la Seu d'Urgell amb el Pallars Sobirà, hi ha les ruïnes de l'antic castell de Castellbò. La població va ser el centre del vescomtat de Castellbò i, a més del castell, hi trobem la col·legiata de Santa Maria de Castellbò i els antics colomers.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de la carretera N-260, uns 2 km al sud de la Seu d'Urgell, agafem el trencall de Sant Joan de l'Erm i Castellbò. Passem per Castellbò, deixem enrere diversos trencalls i, al cap d'uns 30 km (des del trencall de la N-260) arribem a l'estació d'esquí nòrdic de Sant Joan de l'Erm, on hi ha el refugi de la Basseta i un ampli aparcament.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Collada de Conflent a Os de Civís
  Ruta per lliure
  Cava i Querforadat a la cara nord del Cadí
  Ruta per lliure
  L'ermita de Santa Fe d'Organyà
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Camins del Cadí2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: