Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Pedró dels Quatre Batlles (2.386m)

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ascensió al sostre del massís del Port del Comte, una talaia privilegiada del Prepirineu català
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Gaudir de les vistes que tenim en totes direccions des del cim del Pedró dels Quatre Batlles.
  Observar i conèixer la flora i la fauna del massís del Port del Comte.
  Descobrir un dels fenòmens càrstics més peculiars del massís del Port del Comte al forat de la Bòfia.
  Descripció
  Ruta circular de quasi 11 km de longitud que ens permet ascendir a un dels millors miradors del Prepirineu, el Pedró dels Quatre Batlles (2.386m). Durant l'itinerari caminem per les pinedes i els extensos prats del massís del Port del Comte i descobrim el fenomen càrstic del forat de la Bòfia. És una ruta de dificultat mitjana, amb un desnivell moderat, que transcorre per un terreny d'alta muntanya caracteritzat pels pendents suaus i pedregosos.
  El Port del Comte és un massís calcari prepirinenc situat al NO del Solsonès, al seu límit amb la comarca de l'Alt Urgell. La ruta comença a l'estació d'esquí alpí del Port del Comte i ascendeix fins al Pedró dels Quatre Batlles (2.386m), sostre comarcal del Solsonès i cota més elevada del massís del Port del Comte. El Pedró dels Quatre Batlles s'anomena així perquè és punt divisori històric entre quatre municipis: Odèn i La Coma i la Pedra del Solsonès, i Fígols i Alinyà i La Vansa i Fórnols de l'Alt Urgell. Des del cim destaquen les impressionants vistes que tenim dels Pirineus i de les serres prepirinenques.
  Sabies que...
  Fa pocs anys es van retirar les restes del que havia de ser l'hotel de la Bòfia? Era una de les quatre estructures inacabades que hi havia als prats de Bacies. L'edifici estava situat al costat mateix del refugi o xalet de la Bòfia, actualment en un estat ruïnós lamentable. El senyor Pau Serra, conegut a la zona com el Pauet, va projectar la construcció d'aquest hotel en els terrenys comunals de Canalda, però una denúncia va paralitzar-ne la construcció i, finalment, les parets ja aixecades foren retirades.
  No et perdis...
  Visitar les fonts del Cardener, un dels principals atractius de la vall de Lord, sobretot en èpoques de fortes pluges o desglaç quan l'aigua brolla abundant d'entre les roques. Es troben a prop de la Coma i es consideren el naixement del riu Cardener.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a l'estació d'esquí de Port del Comte per la carretera LV-4241 des de Solsona. A coll de Jou prenem el trencall cap a Port del Comte. Arribem a la urbanització del Port del Comte i continuem recte fins que trobem el trencall cap a l'estació d'esquí a la dreta. Seguim la carretera amunt, passem diversos aparcaments de l'estació d'esquí i seguim les indicacions cap a l'Estivella. Finalment arribem a l'aparcament de l'Estivella, també anomenat Clot de la Vall, punt d'inici de la ruta.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Circular a la Roca de Canalda
  Ruta per lliure
  Serra Seca i el Pla de les Guàrdies des de Cambrils
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Pedró dels Quatre Batlles2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: