Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  La passarel·la d'Holzarté i les gorges d'Olhadubi

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  La gran recompensa: caminar per un pont penjant a 150m de terra
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Travessar l'espectacular passarel·la, que fa 67m de llarg i que queda suspesa a 150m del terra.
  Gaudir de la proximitat del riu durant el primer tram de l'itinerari i de la frondositat dels boscos que travessem.
  Imaginar-nos el lent però imparable procés de formació de les gorges d'Holzarté. El riu ha anat excavant aquest pas estret entre cingleres durant milers d'anys.
  Descripció
  Us proposem una senzilla excursió que té com a gran al·licient descobrir el pont penjant d'Holzarté que està situat just a l'entrada de les gorges d'Olhadubi i al costat de les gorges d'Holzarté, que són les que donen nom al pont. L'itinerari comença al pont de la Mouline, ben a prop de l'alberg Logibar, a la carretera que uneix Larrau i Tardets. Necessitem uns 50 minuts per remuntar bona part de les gorges d'Holzarté i arribar fins a l'espectacular pont penjant. Un cop allà, només aquells valents que no tenen vertigen s'atreviran a creuar-lo: el pont penjant ens deixa suspesos a uns 150m del fons del canyó! L'excursió és interessant per fer amb els més menuts de la família, que segur que s'emocionaran amb l'espectacularitat d'aquest pont.
  El pont penjant o passarel·la d'Holzarté va ser construït l'any 1920 per tal de facilitar l'explotació forestal dels boscos d'Holzarté. Posteriorment, l'any 2010, el pont va haver de ser reconstruït degut als danys que va causar el cicló Xynthia, que va arrasar la França sud-occidental. Actualment la passarel·la d'Holzarté és un dels grans atractius de la vall de la Soule (Zuberoa en basc) juntament amb les veïnes gorges de Kakuetta.
  Sabies que...
  Abans de la construcció del pont penjant actual, l'any 1920, ja hi havia un pont sobre les gorges d'Holzarté? Aquest primer pont fou construït l'any 1884 i va representar una gran fita en aquella època.
  No et perdis...
  Les vistes de les espectaculars gorges d'Olhadubi -estretes i profundíssimes- que tenim mentre creuem el pont penjant. Aquestes gorges estan formades per roca calcària, que és el tipus de roca predominant en aquesta zona del País Basc francès.
  Com arribar-hi en cotxe
  L'inici de l'excursió es troba al pont de la Mouline, a 200m de la carretera D26 que uneix els pobles de Larrau i de Tardets. Tant si venim des de Larrau com des de Tardets (per la carretera D26), haurem d'arribar fins a l'altura de l'alberg Logibar, que està situat a peu de la mateixa carretera. Just per sobre de l'alberg hi ha un trencall (ben senyalitzat) que ens porta fins a l'aparcament del pont de la Mouline. L'aparcament és ampli i hi ha espai per a molts vehicles. També tenim l'opció de deixar el vehicle a l'aparcament de l'alberg Logibar i caminar uns 200m fins al pont de la Mouline.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Les gorges de Kakuetta
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: