Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Passejada pel Paratge de Tudela

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ruta de caire familiar a un dels espais més interessants i espectaculars del Cap de Creus
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Deixar-nos captivar per la màgia del paratge i imaginar i inventar-nos semblances a partir de les increïbles formes que presenten les roques de Tudela.
  Les magnífiques vistes que tenim de tot el Paratge de Tudela des del mirador de Pamperris.
  Les moltes explicacions tant escrites com gràfiques que ens anem trobant al llarg de l’itinerari i que ens descriuen molt bé quina ha estat la història d’aquest paratge natural i quina és la seva situació a dia d’avui.
  Descripció
  Excursió de 5,6 km de longitud (anada i tornada) per l'espai natural de Tudela, un dels indrets més singulars del Parc Natural del Cap de Creus. El punt d'inici i final de la ruta se situa al trencall de la carretera de Cadaqués al Cap de Creus, just on comença la pista asfaltada de Tudela. Des d'aquest punt, caminarem uns 400m per aquesta pista fins a l'aparcament de Tudela (només obert alguns períodes de l'any i caps de setmana assenyalats). Deixarem enrere l'aparcament i continuarem per la mateixa pista asfaltada, que recorre tot el Paratge de Tudela fins a la cala Culip. Durant el recorregut anirem visitant diversos indrets d'interès, sempre indicats i ben marcats. La tornada es realitza per la mateixa pista o, opcionalment, es pot agafar una drecera per sender de terra.
  La ruta pel Paratge de Tudela ens permet descobrir un dels racons més espectaculars del Parc Natural del Cap de Creus. Tudela és un espai d'un importantíssim interès geològic, aquí podem trobar-hi alguns dels millors exemples a nivell mundial d'estructures de deformació dúctil (zones de cisalla) en roques metamòrfiques (esquistos) i en roques granítiques (pegmatites). I totes aquestes roques, erosionades durant milions d'anys per l'aigua i la tramuntana, se'ns presenten de forma capritxosa: un camell, una àliga, un conill, un elefant,... tantes formes com cadascú sigui capaç d'imaginar! Però la importància d'aquest espai no és només geològica, Tudela és també una de les zones de major interès vegetal, faunístic i marí de tot el Parc Natural. Finalment, cal assenyalar que Tudela és un espai natural recuperat: diversos panells ens mostren fotografies del gran complex turístic que s'hi va construir als anys 60 i que actualment ha estat completament desmantellat.
  Sabies que...
  El Paratge de Tudela és un espai natural recuperat? Durant els anys 60 s'hi va construir un complex turístic del Club Mediterranée que amb la constitució del Parc Natural l'any 1998 fou clausurat, expropiat i finalment desmantellat. La restauració de l'espai natural va finalitzar l'any 2011.
  No et perdis...
  Les increïbles formes que presenten els esquistos (de color gris) i les pegmatites (blanques i ataronjades). Aquestes formes són el resultat de l'erosió diferencial d'aquestes roques sotmeses a l'acció de la tramuntana i de l'aigua salina del mar durant milions d'anys.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de Cadaqués agafem la carretera GI-614 cap el Cap de Creus. Després d'1,5 km deixem enrere el trencall de Portlligat i seguim per la carretera en direcció al Cap de Creus. La carretera és força sinuosa. Seguim avançant i a uns 5 km de Cadaqués, a mà dreta, hi trobem la pista asfaltada de Tudela. Just a l'inici d'aquesta pista hi ha una tanca del Parc Natural. Si l'accés està obert, podem baixar uns 400m per la pista fins a l'aparcament de Tudela (pagament obligatori). Si l'accés està tancat, estacionarem el vehicle en un lateral en aquest mateix trencall (o podem utilitzar els diversos espais que hi ha habilitats al far del Cap de Creus, a 1,5 km per la carretera).
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Camí Antic de Cadaqués al Cap de Creus
  Ruta per lliure
  Ruta circular pel Cap de Norfeu
  Ruta per lliure
  Castell de Sant Salvador de Verdera des de Sant Pere de Rodes
  Ruta per lliure
  Far de Cala Nans des de Cadaqués
  Ruta per lliure
  Itinerari circular de Palau-saverdera a Sant Onofre
  Ruta per lliure
  Itinerari megalític de la Fontasia a Palau-saverdera
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 01: Cap de Creus - El Port de la Selva
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 02: El Port de la Selva - Vilamaniscle
  Ruta per lliure
  GR 11 Transpirinenca
  Ruta per lliure
  La Muntanya Negra de Cadaqués
  Ruta per lliure
  Pels dominis de Sant Pere de Rodes
  Ruta per lliure
  Carrerada de Sant Pere de Rodes
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: