Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Sender dels miradors de Revilla a les Goles d'Escuaín

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Passejada des de Revilla fins als miradors d'Angonés (S i N) a les Goles d'Escuaín
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Gaudir d'una passejada tranquil·la i plàcida en mig d'un entorn amb un gran valor natural i cultural.
  Tenir l'oportunitat d'observar en ple vol diverses espècies d'aus rapinyaires: l'àguila reial, el falcó, el trencalòs, el voltor,...
  Tornar al punt d'inici fent un itinerari circular pel camí que arriba fins a Revilla.
  Descripció
  Recorregut fàcil i molt recomanable per fer en família que ens permet gaudir d'unes vistes extraordinàries de les Goles d'Escuaín des de diversos miradors i observar el trencalòs en el seu hàbitat natural. El sender dels miradors comença a les afores del petit poble de Revilla i també ens permet visitar les ruïnes de l'ermita de San Lorenzo. Un cop arribem als miradors d'Angonés -punt final del sender dels miradors de Revilla- us animem a fer la tornada tot seguint un itinerari circular: primer enllacem amb el camí que uneix Revilla i el refugi de Foratarruego; un cop en aquest camí, baixem fins al poble de Revilla; finalment creuem Revilla i fem 300m per una pista asfaltada fins arribar al punt d'inici de la ruta. Aquesta opció ens permet gaudir de noves i precioses vistes del canyó del riu Yaga i les Goles d'Escuaín, de l'omnipresent Peña Montañesa (2.295m) i de l'espectacular Castillo Mayor (2.014m).
  El sender dels miradors de Revilla es troba al vessant meridional de la serra de Las Sucas, que -juntament amb les pròpies Goles d'Escuaín- està integrada en el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Durant l'itinerari, que transcorre íntegrament pel terme municipal de Tella-Sin i pel marge esquerre del riu Yaga, ens trobem diversos panells interpretatius sobre el trencalòs. De fet, aquesta zona està considerada una de les millors de tot Europa per a l'observació d'aquesta espècie en el seu hàbitat natural.
  Sabies que...
  A Escuaín hi ha una de les coves més profundes d'Espanya? El "Sistema de las Fuentes de Escuaín" (també conegut com a Sistema Badalona) té 4.198 km de galeries subterrànies i presenta un desnivell de 1.151m entre la seva boca d'entrada i la seva sortida. Aquesta cova és un clar exemple de l'efecte de l'aigua sobre la roca calcària: la roca es dissolt i l'aigua modela espectaculars paisatges tant en superfície com en el món subterrani.
  No et perdis...
  El servei de visites guiades pel sender dels miradors de Revilla durant els mesos d'estiu. Estan organitzades per la Fundació per a la Conservació del Trencalòs i el Departament de Medi Ambient del Govern d'Aragó i tenen l'objectiu d'apropar al públic el coneixement d'aquesta espècie d'una manera participativa. Més informació: Eco Museu d'Ainsa (Tel 974 500 597).
  Com arribar-hi en cotxe
  Des d'Aínsa, seguim la carretera A-138 en direcció a Bielsa i França. Deixem enrere la població d'Escalona. Des de la carretera A-138, just després de l'Hospital de Tella, agafem la desviació cap a l'esquerra en direcció a Tella. Després de fer 5,6 km deixem la carretera de Tella i agafem la carretera que surt a l'esquerra i que va cap a la petita població de Revilla (6,6 km). Uns 300m abans d'arribar a Revilla, en una corba molt pronunciada cap a la dreta, comença la ruta dels miradors de Revilla. Hi ha un petit espai habilitat per estacionar-hi els cotxes tot just a la mateixa corba, a la vora de la carretera.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Ruta de les ermites de Tella
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: