Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Mirador del Cap de la Roca a Esterri de Cardós

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Plàcida i agradable passejada familiar des d'Esterri de Cardós fins al mirador per excel·lència de la vall de Cardós: el Cap de la Roca
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les vistes panoràmiques i espectaculars que tenim de la vall de Cardós des del mirador del Cap de la Roca.
  Passejar i perdre'ns pels carrers empedrats de la petita població d'Esterri de Cardós.
  Descobrir la vall secundària d'Arrós i Esterri de Cardós, una vall perduda a l'Alt Pirineu que és un clar exemple del despoblament rural que està patint Catalunya.
  Descripció
  Recorregut lineal de menys de 4 km de longitud (anada i tornada) pels voltants d'Esterri de Cardós, a la vall de Cardós. Des d'aquest poble agafem un sender en bon estat i ben senyalitzat que sense cap dificultat i de manera bastant planera ens porta fins al mirador del Cap de la Roca, situat en un lloc privilegiat. La tornada la fem desfent el mateix camí.
  El curt itinerari que us proposem és ideal per a fer-lo en família. Aquesta proposta, a més a més, ens permet descobrir un trosset d'un dels grans espais naturals protegits que hi ha a Catalunya, concretament el Parc Natural de l'Alt Pirineu. El recorregut del mirador natural del Cap de la Roca és un dels itineraris senyalitzats i promoguts des d'aquest parc natural per a la descoberta del territori i de la natura (Itinerari B - Cap de la Roca).
  Sabies que...
  El campanar de l'església de Sant Pere i Sant Pau d'Esterri de Cardós es creu que era una torre de defensa? El fet que el campanar de l'església, situat a l'angle sud-oest de l'edifici, es trobi lleugerament desplaçat respecte el mur i que a l'alçada del primer pis, mirant al nord, es conservi una porta en arc de mig punt fan pensar que el campanar potser hagués estat una antiga torre de defensa, anterior a l'església. A més, sabies que -malgrat les seves dimensions força reduïdes- l'església tingué un interessant grup de pintures murals? Les originals es conserven actualment a Barcelona, al Museu Nacional d'Art de Catalunya.
  No et perdis...
  Llegir la novel·la Allò que va passar a Cardós de Ramon Solsona (Editorial Proa), ambientada a la vall de Cardós dels anys seixanta.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de Llavorsí agafem la carretera L-504 en direcció a Ribera de Cardós - Tavascan. Al cap d'uns 4 km arribem a una rotonda on descartem la carretera L-510 i continuem per la L-504 en direcció a Ribera de Cardós - Tavascan. Passem per Ribera de Cardós i continuem remuntant la vall. Passem per Ainet de Cardós i, a la sortida del poble, trobem el trencall a la dreta d'Arrós de Cardós i Esterri de Cardós. Creuem el riu, passem per Arrós, i continuem enfilant-nos fins a Esterri de Cardós. Podem estacionar els vehices a la plaça del costat de l'ajuntament, a l'entrada de la població, o en qualsevol carrer del poble.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Pic de la Coma del Forn (2.685m) des de la Pleta del Prat
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 19: Tavascan - Estaon
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  La Porta del Cel (5 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  El Camí del Sol (2 etapes)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Muntanyes de l'Alt Pallars (4 rutes)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Muntanyes de Llibertat (4 etapes)2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: