Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Massís de l'Ardenya des de Sant Feliu de Guíxols

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim l'essència de la Costa Brava: el mar i la muntanya es fonen en els paisatges bellíssims de l'Ardenya!
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Conèixer el paisatge de mar i muntanya de l'Ardenya i caminar pels seus boscos mediterranis.
  Descobrir la Costa Brava des de la muntanya en una ruta molt bonica i plena de contrastos.
  Recórrer els preciosos camins de ronda que ressegueixen la costa entre penya-segats i petites cales.
  Descripció
  Ruta circular de 17,5 km de longitud que s'endinsa als boscos del massís de l'Ardenya i retorna pels escarpats relleus costaners de Sant Feliu de Guíxols. L'itinerari comença a la plaça del monestir de Sant Feliu de Guíxols i s'endinsa al paisatge forestal de l'espai protegit del massís de l'Ardenya - Cadiretes, on descobrim el menhir del Terme Gros i gaudim de les vistes cap als relleus granítics dels Carcaixells. La ruta passa per Sant Baldiri i Sant Benet del Bosc i retorna a Sant Feliu pels camins de ronda, resseguint els escarpats penya-segats i les cales de la Costa Brava. Es tracta d'un itinerari fàcil de seguir, ja que està senyalitzat amb les marques del GR 92 o les del PR C-101, amb relativament poc desnivell però amb una longitud considerable.
  El massís de l'Ardenya és un sistema muntanyós de substrat granític i alçades modestes pertanyent a la part gironina de la serralada Litoral Catalana. Sant Feliu de Guíxols és un important centre turístic de la Costa Brava, amb un perfil costaner retallat i escarpat que contrasta notablement amb els vessants coberts de vegetació, principalment suredes i pinedes, d'aquest sector de l'Ardenya, dins de l'Espai Natural de Cadiretes-Ardenya, a la comarca del Baix Empordà.
  Sabies que...
  El menhir del Terme Gros fou utilitzat com a marca de terme entre diferents propietats durant molts anys? Aquest menhir de granit, de forma fal·liforme, té una petita escotadura artificial a la part superior i una alçada de 2 metres. En una de les seves cares hi té gravada una creu llatina i, en l'altra, el número 53, segurament fent referència a la seva antiga funció com a terme. Tot i que no s'ha excavat mai, se sap que correspon a l'època neolítica i data del 3000 - 2500 aC.
  No et perdis...
  Visitar l'important patrimoni històric i cultural de Sant Feliu de Guíxols. Entre moltes d'altres construccions, destaca el conjunt monumental del monestir de Sant Feliu, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional. Els seus orígens es remunten al s. X i fou edificat sobre unes estructures ja existents d'època romana. Aquest monestir benedictí fortificat acull el Museu d'Història i, al seu voltant, hi va néixer la ciutat de Sant Feliu de Guíxols.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Sant Feliu de Guíxols per la carretera C-65 des de Llagostera. Prenem la sortida 310, en direcció a "Sta. Cristina d'Aro / St. Feliu G. Sud". Entrem a Sant Feliu de Guíxols i agafem la Ronda de Ponent cap a la plaça del Monestir, on trobem l'oficina de turisme. Si continuem uns 300m per la carretera GI-682 en direcció a Tossa de Mar, a mà dreta, trobem un gran aparcament.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Els Carcaixells d'en Cama i el Montclar a l'Ardenya
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: