Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Llac de Gaube i circ d'Oulettes de Gaube

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ruta per la vall de Gaube fins a la cara nord del Vignemale, des de Pont d'Espagne
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  El circ d'Oulettes de Gaube i les seves parets de 800m, una de les estampes més alpines i espectaculars dels Pirineus.
  Remuntar la llarga i bonica vall de Gaube, creuant boscos, llacs i prats, sempre amb la cara nord del Vignemale a la vista.
  Descripció
  Itinerari de 17,2 km de longitud (anada i tornada) fins al circ d'Oulettes de Gaube. L'itinerari comença a Pont d'Espagne, a la capçalera de la vall de Cauterets i segueix en tot moment el sender de llarg recorregut GR-10. Primer pugem per un camí pedregós i que fa vàries llaçades fins al llac de Gaube. A continuació rodegem el llac de Gaube i deixem enrere la cascada d'Esplumouse. Continuem remuntant la vall de Gaube en direcció S. Finalment arribem al refugi d'Oulettes de Gaube, al bell mig de l'espectacular circ d'Oulettes de Gaube, a l'emblemàtica cara nord del Vignemale. La tornada es realitza seguint el mateix itinerari.
  La ruta fins al circ d'Oulettes de Gaube ens permet conèixer un dels indrets més singulars i espectaculars dels Pirineus: la cara nord del massís del Vignemale. Amb parets de fins a 800m d'altura entre la base i els cims del Petit Vignemale (3.032m), la Punta Chausenque (3.204m), el Pitón Carré (3.197m) i el propi Vignemale (3.298m) -també anomenat Gran Vignemale, Pique Longue o Comachibosa-, el circ d'Oulettes constitueix un marc excepcional que de ben segur no deixarà decebuts als excursionistes més exigents. Però aquest circ no és pas l'únic atractiu d'aquesta ruta, la llarga vall de Gaube ens ofereix un paisatge propi de l'alta muntanya pirinenca on podem gaudir de cascades, llacs, boscos i preciosos prats d'alta muntanya.
  Sabies que...
  L'aristòcrata francès Henry Russell passava llargues temporades al Vignemale vivint en unes coves que va fer excavar a la roca? Estava tan enamorat d'aquesta muntanya que l'any 1887 la va comprar a l'estat francès per un període de 99 anys.
  No et perdis...
  El Couloir de Gaube a la cara nord del Vignemale. Aquest corredor de més de 600m de longitud i una característica forma d'"Y" és una de les vies de gel i neu més conegudes i prestigioses del Pirineu.
  Com arribar-hi en cotxe
  S'arriba a Pont d'Espagne des de Cauterets, poble al que arribem per la carretera D-920. Un cop a Cauterets hem de creuar tot el poble i continuar per la mateixa carretera (D-920) en direcció a Pont d'Espagne (cal seguir en tot moment les indicacions de "Pont d'Espagne"). La carretera s'enfila en direcció S i guanya altura fent algunes ziga-zagues. Després de 8 km arribem al gran pàrquing de Pont d'Espagne (de pagament obligatori).
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Llac de Gaube des de Pont d'Espagne
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: