Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  La Font Viva des de Peramola

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Agradable passejada fins al brollador natural del Clot de la Font Viva
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Veure com brolla i salta l'aigua per entre les roques cobertes de molsa després d'uns dies de pluja.
  Anar remuntant a poc a poc el barranc de la Font Viva, que a mesura que anem avançant es va fent més estret, feréstec i ombrívol.
  Descripció
  Itinerari de 5,8 km de longitud (anada i tornada) fins al Clot de la Font Viva. Primer sortim de Peramola creuant el veïnat del Roser i a continuació ens dirigim cap a la Casa de Nerola i l'hotel Can Boix de Peramola seguint un camí en bon estat. A les rodalies d'aquest hotel agafem un corriol estret que s'enfila pel fons del barranc de la Font Viva fins arribar al brollador natural que li dóna nom. La tornada es realitza pel mateix itinerari, ara en suau baixada.
  La Font Viva és un brollador natural on l'aigua salta per entre les esquerdes de la roca coberta de molsa. El barranc de la Font Viva, que queda encaixonat entre les Roques de Sant Honorat i del Corb, és un dels punts més feréstecs i ombrívols de tota la serra de Sant Honorat.
  Sabies que...
  Antigament l'hotel Can Boix de Peramola s'abastia de l'aigua de la Font Viva? L'any 1897 s'hi instal·là una canalització de fusta que dècades més tard fou substituïda per una de més moderna. Actualment, però, l'hotel s'abasteix de les aigües del riu Segre.
  No et perdis...
  Descansar i relaxar-se al Clot de la Font Viva; un indret que durant tot l'any se'ns presenta ombrívol i fresc. Antigament, durant els dies més calorosos, molts peramolins s'acostaven fins aquí per refrescar-se, llegir, estudiar, fer petar la xerrada,...
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de la carretera C-14 (Oliana - Coll de Nargó), agafem la carretera LV-5118 cap a Peramola. Aquest trencall cap a Peramola el trobem just al costat d'un pont que fa la C-14 a sobre del riu Segre (3 km al N d'Oliana i 800m al S de la presa del pantà d'Oliana). Avancem 4,2 km per la carretera LV-5118 i arribem a un altre trencall, nosaltres ens desviem a la dreta seguint sempre les indicacions de Peramola. Deixem enrere a la nostra dreta el veïnat del Roser i entrem al nucli de Peramola pel carrer Frederic Ribó fins arribar a la plaça Josep Roca. Hi ha diversos espais habilitats per a estacionar-hi vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Ruta circular per la serra de Sant Honorat
  Ruta per lliure
  Les fonts de Peramola (Camí de les Fonts)
  Ruta per lliure
  Roca del Corb i Roc de Cogul des de Peramola
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: