Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  GRP - Etapa 5: Refugi de Juclà - Refugi Borda de Sorteny

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Etapa més alpina del GRP, resseguint la frontera nord amb França, travessant la reserva de caça de Ransol i endinsant-nos al bonic Parc Natural de la Vall de Sorteny
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Superar dos fabulosos colls d'alta muntanya a més de 2.600m d'altitud.
  Observar la flora i la fauna pròpia de l'alt Pirineu, gràcies a l'entorn de protecció i conservació que ens ofereixen els espais naturals per on passem.
  Descobrir les cicatrius de la intensa activitat minera que va viure la collada de Meners.
  Descripció
  En aquesta cinquena etapa del GRP -la volta a tot un país- abordem un recorregut de 16,5 km de longitud i desnivells positius i negatius molt considerables. Al seu torn, tot i que no presenta grans dificultats tècniques, sí que és una etapa amb un terreny més complex que les anteriors. El recorregut, que avança d'E a O, supera dos colls d'alta muntanya clàssics i molt panoràmics, un a 2600m d'altitud i l'altre a 2700m. L'esforç que requereix aquesta etapa queda plenament compensat per la bellesa i singularitat de l'entorn.
  Aquesta jornada del GRP ens acosta al paisatge d'alta muntanya més autèntic del Principat d'Andorra i ens permet observar i gaudir de la fauna i la vegetació pròpia de l'alt Pirineu. Als vessants més assolellats, la ginesta tenyeix la muntanya de groc i, dins dels límits del Parc Natural de la Vall de Sorteny, podem trobar-hi més de set-centes espècies de flors, cinquanta de les quals són endèmiques del Pirineu. Durant aquesta etapa del GRP, fàcilment volarà per sobre dels nostres caps una àguila daurada, fugiran roca amunt els grup d'isards o veurem amagar-se les marmotes dins dels seus caus!
  Sabies que...
  L'estany de Juclà és el més gran del Principat d'Andorra? Aquest estany, situat al punt d'inici de l'etapa, té una superfície de 21 hectàrees, és d'origen glaciar i està conformat per dues masses d'aigua separades per un braç de terra. Les seves aigües són d'un color blau profund i al seu voltant hi trobem un entorn ideal per als aficionats a la muntanya i a l'excursionisme, amb diversos senders marcats, vies d'escalada a les parets de granit, crestes i vies ferrades.
  No et perdis...
  Les restes de les mines de ferro de la collada de Meners. Aquesta va ser una de les zones d'extracció de ferro més importants d'Andorra durant els segles XVII, XVIII i XIX. Les galeries no són visitables, però podem veure les restes de les cabanes de pedra i fusta on vivien els miners que arribaven a finals de maig i treballaven a la mina fins a mitjans d'agost, encarregant-se de l'extracció, la selecció i el transport del mineral.
  Com arribar-hi en cotxe
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Estanys de Juclar i pic d'Escobes (2.779m)
  Ruta per lliure
  Estanys de Ransol i pic de la Serrera (2.913m)
  Ruta per lliure
  Camí circular de la parròquia de Canillo
  Ruta per lliure
  GRP - Etapa 4: Bordes d'Envalira - Refugi de Juclà
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Esquí de muntanya a Andorra: dues ascensions2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: