Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  GRP - Etapa 3: Refugi de l'Illa - Bordes d'Envalira

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Coronem el punt més elevat de la travessa, just per sobre de les collades de Pessons, i baixem pel sensacional conjunt lacustre de Pessons fins a les Bordes d'Envalira
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Contemplar l'espectacular paisatge granític de Pessons, propi del Pirineu més axial.
  Travessar el circ granític d'origen glaciar més gran d'Andorra i el sistema lacustre que ha generat.
  Observar la fauna i flora pròpies d'una zona humida d'alta muntanya: marmotes, tritons, nerets, lliris de muntanya, aquilègia pirinenca,...
  Descripció
  Comencem aquesta tercera etapa del GRP -la volta a tot un país- al refugi de l'Illa, envoltats d'un espectacular territori pedregós d'alta muntanya. Rodegem l'estany de l'Illa i ens enfilem fins a la cota més elevada de la travessa abans d'arribar a la collada dels Pessons. Per aquest pas d'alta muntanya entrem a l'estètic circ de Pessons. Descendim per un terreny de tartera amb fort pendent i a continuació comencem a sortejar, vall avall, el sistema lacustre glaciar més gran d'Andorra. Després de gaudir del paisatge màgic i l'aigua cristal·lina dels estanys de Pessons, creuem les pistes d'esquí de Grau Roig i fem un últim tram molt agradable fins a les Bordes d'Envalira.
  Aquesta etapa del GRP comença de forma espectacular, vorejant l'estany de l'Illa -i amb els pics de Setut i Perafita a la nostra esquena- i ascendint fins a la carena de Pessons. Des d'aquí, a més de 2.800m d'altitud, les vistes són captivadores. Estem envoltats d'agulles de granit, alguna flor d'alta muntanya i nombrosos estanys d'origen glaciar als fons de les valls. De baixada visitem el preciós conjunt de llacs del circ de Pessons, on també podem observar la flora i fauna típica de l'alta muntanya. Després d'aquesta secció de l'etapa que ens ha deixat estampes inoblidables, abordem un agradable tram de transició que ens porta fins a les Bordes d'Envalira.
  Sabies que...
  Els estanys del circ dels Pessons constitueixen el conjunt lacustre més gran d'Andorra? El conjunt està conformat per un gran nombre d'estanys i basses comunicats entre si i constitueixen un entorn natural únic al Pirineu.
  No et perdis...
  La possibilitat de veure les marmotes ben a prop! Després de passar pel restaurant dels Pessons, degut a la intensa activitat turística de la zona, sembla que les marmotes s'han acostumat a la presència humana i, si anem amb cura i amb els ulls ben oberts, es probable que en puguem observar alguna traient el cap del seu amagatall.
  Com arribar-hi en cotxe
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Estanys d'Ensagents i Alt del Griu (2.879m)
  Ruta per lliure
  Estanys i circ de Pessons
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 14: Refugi de l'Illa - Encamp
  Ruta per lliure
  Pic de Montmalús (2.781m) i circ dels Colells
  Ruta per lliure
  Estany de les Abelletes i pics d'Envalira (2.823m i 2.818m)
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Estanys i circ de Pessons2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: