Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  GRP - Etapa 2: Refugi de Claror - Refugi de l'Illa

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Etapa tranquil·la que ens permet recuperar forces envoltats del paisatge màgic de les valls de Claror, Perafita i Madriu, declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Els paisatges màgics de les valls de Claror - Perafita - Madriu.
  Descobrir el llegat cultural de les valls, en forma de bordes, camins empedrats, la farga d'Escaldes... testimonis de l'explotació històrica i harmònica d'aquest territori per part de l'home des de fa segles.
  Gaudir d'una posta de sol màgica des dels estanys que envolten el refugi de l'Illa, amb la vall de Madriu als nostres peus.
  Descripció
  La segona etapa del GRP és físicament menys exigent que la primera, ideal per recuperar forces després de la duresa del primer dia. La longitud és d'11 km i els desnivells acumulats són de 775m (positiu) i 525m (negatiu). Des del refugi de Claror seguim les marques grogues i vermelles del GRP que ens porten per corriols fins que enllacem amb el GR 11 que remunta la vall del riu Madriu fins al refugi de l'Illa. Tot i no ser una etapa complicada, puntualment cal parar atenció en algunes zones amb blocs de roques i en algun tram de baixada amb terreny força descompost.
  Visualment aquesta etapa és absolutament encisadora i, alhora, ens descobreix una gran riquesa vegetal i faunística. Descobrim les valls de Claror - Perafita - Madriu, declarades Patrimoni Cultural de la Humanitat per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural, degut a l'extraordinari equilibri que s'ha mantingut durant segles entre la natura i el desenvolupament equilibrat i sostenible de l'activitat humana. Durant la jornada, creuem el coll de la Maiana -zona on abunden les restes d'antigues explotacions siderúrgiques- i descobrim el Camí de la Muntanya, amb trams empedrats i que fa segles esdevingué un important eix de comunicacions, exemplificant la condició secular dels Pirineus, no com a barrera sinó com a zona de pas i intercanvi econòmic i cultural.
  Sabies que...
  A la vall del Madriu trobem una de les fargues més antigues d'Andorra? Anomenada la Farga d'Escaldes o del Madriu, està situada a 1.990m d'alçada, al costat del riu Madriu, i va funcionar des de l'any 1732 fins aproximadament l'any 1835. El seu emplaçament aïllat va impedir que fos una de les fargues més importants, però, per la mateixa raó, sí que fou una de les més singulars del país. La farga és una de les moltes mostres de la intensa activitat industrial a la vall durant els segles XVIII i XIX (una serradora, més de 200 carboneres, les mines de ferro a la Maiana,...).
  No et perdis...
  La gran quantitat de bordes, refugis de pastor, murs i camins empedrats que es van aixecar amb els materials de la zona. En la majoria d'aquestes construccions podem veure i apreciar la senzillesa i precisió que caracteritza la tècnica de la pedra seca.
  Com arribar-hi en cotxe
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Estany d'Engolasters i camí de les Pardines
  Ruta per lliure
  Estany de la Nou i les valls de Claror i Perafita
  Ruta per lliure
  Itinerari de la Vall del Madriu
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Coronallacs: la volta a Andorra (5 dies)2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: