Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Les gorges de Kakuetta

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim un dels paisatges més espectaculars i admirats d'Europa
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Gaudir de l'aigua i de la riquesa vegetal de la gorja.
  Observar de ben a prop la surgència del riu a la cova de Kakuetta, al final del recorregut.
  La possibilitat de rodejar la cascada de Kakuetta per davant i per darrere.
  Descripció
  L'excursió a les gorges de Kakuetta, un espai protegit situat en ple País Basc francès, no us deixarà indiferents. En unes dues hores efectives de caminada podem recórrer el camí que passa pel fons de la gorja superant diverses passarel·les i ponts que hi ha instal·lats. L'itinerari ens descobrirà racons molt bonics que hi ha amagats enmig d'una flora abundant i exuberant. Durant el recorregut ens quedarem embadalits observant de ben a prop la famosa cascada de Kakuetta, d'uns 20m d'altura, i la Grotte du Lac, una cova que es troba al final del recorregut i que conté diverses formacions d'estalactites i estalagmites. Un túnel a mig itinerari també farà divertir als més petits de la família, que se sentiran com si fossin autèntics exploradors.
  Les gorges de Kakuetta, o també gorges de Kakouetta, van ser condicionades i obertes al públic l'any 1967. Estan considerades unes de les més espectaculars d'Europa i ens permeten gaudir d'un gran espectacle natural. Les gorges s'han anat esculpint durant milers d'anys, degut a l'erosió provocada per les aigües del desgel després de l'última glaciació. La longitud del canyó és d'uns 2 km, aproximadament, i les seves parets verticals arriben fins als 300m d'altura. En el tram de la gorja conegut com "Le Grand Etroit", que significa "el gran estret", les dues parets queden separades per només 3 metres de distància.
  Sabies que...
  Les gorges de Kakuetta van ser explorades per primera vegada a principis del segle XX? Concretament l'any 1906; fou Edouard-Alfred Martel qui va liderar diverses expedicions científiques en aquestes gorges. L'any 1967 van ser obertes definitivament al públic i l'any 1994 van ser restaurades per la Commune de Sainte-Engrâce.
  No et perdis...
  Amb una mica de sort, poder veure les aus rapinyaires que habiten als penya-segats de les gorges de Kakuetta, que constitueixen un molt bon refugi per aquest tipus d'aus.
  Com arribar-hi en cotxe
  A la carretera D26, entre les poblacions de Tardets i Larrau, trobem el trencall per dirigir-nos fins a Urdatx-Santa Grazi (Sainte-Engrâce en francès) tot seguint la carretera D113. Deixem enrere Urdatx-Santa Grazi i continuem vall amunt seguint les indicacions de les "Gorges de Kakuetta". Hi ha un gran aparcament habilitat per a tots els visitants. Des d'aquest aparcament cal caminar carretera amunt uns 250m i després agafar un trencall a la dreta que ens porta fins a l'entrada a les gorges, el Bar La Cascade i una botiga de souvenirs.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  La passarel·la d'Holzarté i les gorges d'Olhadubi
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: