Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Estany de la Nou i les valls de Claror i Perafita

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Visitem un dels estanys més bonics del Principat d'Andorra -l'estany de la Nou- i descobrim les precioses valls de Claror i Perafita
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Trobar-nos de sobte el preciós estany de la Nou.
  Resseguir el riu de Perafita i admirar els salts d'aigua i les boniques raconades que ens ofereix.
  La bellesa i la gran diversitat dels paisatges que ens anem trobant durant la ruta.
  Els camins empedrats i els murs de pedra seca, una impressionant mostra d'arquitectura tradicional popular.
  Descripció
  Recorregut circular de 12,9 km de longitud per la capçalera de les valls de Claror i Perafita. Comencem l'itinerari a la carretera de la Plana, just a l'entrada del Parc Natural de la Vall de Madriu-Perafita-Claror. Primer ascendim pel camí de la borda de Boïgot i seguidament enllacem amb el camí que remunta tota la vall del riu de Perafita. Arribem a un punt on ens desviem cap a la vall de Claror i arribem fins al refugi de Claror. A continuació flanquegem la muntanya per un corriol preciós i visitem el peculiar estany de la Nou. Seguim fins al refugi de Perafita i, des d'aquest punt, baixem pel bosc de Ròdol fins al pont de Ràmio, on creuem el riu Madriu. Finalment davallem pels camins empedrats de la vall de Madriu fins al punt d'inici de la ruta, a la carretera de la Plana. La ruta és exigent físicament però no presenta cap dificultat tècnica.
  Aquesta excursió meravellosa ens permet descobrir el sector de Claror-Perafita del Parc Natural de la Vall del Madriu-Perafita-Claror, que fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l'any 2004 en la categoria de paisatge cultural. Durant aquest itinerari gaudim d'estampes d'una gran bellesa -com per exemple els salts d'aigua de la vall de Perafita, la capçalera de la vall de Claror o l'estany de la Nou-, observem una riquesa vegetal extraordinària i descobrim antics camins empedrats, murs de pedra seca i bordes que han sobreviscut al pas del temps. Molt i molt recomanable!
  Sabies que...
  La Vall del Madriu-Perafita-Claror fou declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO l'any 2004? D'aquesta manera va quedar definitivament protegida del projecte urbanístic que pretenia obrir una carretera i construir diversos xalets a l'alçada de les bordes de Ràmio. Ara aquest espai natural només es pot descobrir a peu, fet que afavoreix la seva bona conservació.
  No et perdis...
  Dormir a més de 2000m d'altitud. A la vall del Madriu-Perafita-Claror hi ha cinc refugis lliures molt ben conservats i mantinguts pel Govern d'Andorra que estan a la disposició de tots aquells excursionistes que vulguin gaudir d'una experiència més intensa a la muntanya. Durant l'itinerari passem pels refugis de Claror i de Perafita.
  Com arribar-hi en cotxe
  Primer de tot, hem d'arribar a la rotonda de la carretera d'Engolasters per la carretera CG-2 des d'Andorra la Vella (S) o des d'Encamp (N). En aquesta rotonda agafem la carretera CS-200 ("Engolasters") i la seguim amunt durant uns 800m. En un revolt pronunciat cap a l'esquerra, trobem a mà dreta el desviament de la carretera de la Plana. Deixem la carretera d'Engolasters i agafem la carretera de la Plana. Al cap de 100m trobem, a mà esquerra, el camí d'entrada al la Vall de Madriu-Perafita-Claror.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Estany d'Engolasters i camí de les Pardines
  Ruta per lliure
  Itinerari de la Vall del Madriu
  Ruta per lliure
  GRP - Etapa 2: Refugi de Claror - Refugi de l'Illa
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Coronallacs: la volta a Andorra (5 dies)2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: