Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Els Carcaixells d'en Cama i el Montclar a l'Ardenya

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Un itinerari espectacular pels cingles granítics del massís de l'Ardenya al Baix Empordà
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Descobrir les singulars formes granítiques del massís de l'Ardenya.
  Endinsar-nos en el paisatge del suro.
  Les vistes panoràmiques que tenim del massís de l'Ardenya i la vall d'Aro.
  Conèixer el menhir de Can Llaurador.
  Descripció
  Ruta circular de poc més de 6 km de longitud que s'enfila als Carcaixells i al cim del Montclar tot sortint de la masia de Can Llaurador, a la Vall d'Aro. Aquest itinerari ens permet descobrir un indret d'elevat interès geomorfològic, amb predomini de les formes granítiques arrodonides envoltades per frondosos boscos de suro. Durant la ruta descobrirem el menhir de Can Llaurador i gaudirem d'extenses vistes des del cim del Montclar. Tot i tractar-se d'un itinerari de curta distància i poc desnivell, és aeri i amb trams equipats amb cadenes i cordes, no recomanable per a persones amb por a les altures. El recorregut coincideix parcialment amb el sender de petit recorregut PR-C 102.
  El massís de l'Ardenya és un sistema muntanyós de substrat granític i alçades modestes pertanyent a la part gironina de la serralada Litoral Catalana. La vall del Ridaura, també coneguda com la Vall d'Aro, la separa del massís de les Gavarres. La combinació de diferents processos geològics ha donat lloc a un paisatge constituït per un conjunt de formes característiques del modelat granític. Els doms de Solius, les torres rocalloses o les crestes dels Carcaixells conformen un relleu característic que contrasta notablement amb els vessants coberts de vegetació, principalment suredes i pinedes, d'aquest sector de l'Ardenya, dins de l'Espai Natural de Cadiretes-Ardenya, a la comarca del Baix Empordà.
  Sabies que...
  El menhir de Can Llaurador presenta una petita escotadura artificial a la part superior? Se'n tenen notícies des de l'any 1677, quan servia de marca de terme entre Solius i Santa Cristina d'Aro. Va trobar-se a terra i es va aixecar i, tot i que mai no ha estat excavat, es creu que pertany al Neolític Mig-Recent o Calcolític (3500 - 1800 aC). Antigament s'havia utilitzat per aguantar-hi momentàniament els taüts, quan hi havia un enterrament a les masies del voltant, per tal que els portadors poguessin descansar.
  No et perdis...
  Visitar la Pedralta de Sant Feliu de Guíxols, una curiosa construcció granítica en forma de bloc oscil·lant, que va caure a terra l'any 1996 i va ser restituïda posteriorment. Aquest monument natural és la pedra cavallera més grossa de Catalunya i de la península. Ha estat considerat un indret màgic pel fet que una sola persona pot moure l'enorme bloc basculant només amb les mans.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Can Llaurador per la carretera C-65 des de Llagostera en direcció a Santa Cristina d'Aro. Prenem la sortida 5 en direcció a Santa Cristina/Solius/Romanyà. Ens incorporem a la C-250z i arribem a una rotonda, on prenem la GIV-6611 en direcció a Santa Maria de Solius. Passat 1 km, davant d'un restaurant, prenem el trencall de l'esquerra i seguim per pista, primer asfaltada i després de terra, fins a Can Llaurador. Just passada la casa, en una cruïlla, hi ha un petit espai on podem aparcar.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Massís de l'Ardenya des de Sant Feliu de Guíxols
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: