Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  De Sadernes a Santa Bàrbara a l'Alta Garrotxa

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ruta que ens descobreix la salvatge i pintoresca Alta Garrotxa
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Caminar per aquestes terres de mala petja, un territori solitari i salvatge.
  Visitar l'ermita de Santa Bàrbara, amb una panoràmica excepcional sobre la vall d'Oix, el Bassegoda, el Ferran,...
  Descobrir el relleu abrupte de l'Alta Garrotxa, marcat per valls profundes envoltades de cingleres i parets de roca.
  Gaudir d'un territori que disposa d'un important patrimoni cultural: jaciments arqueològics, masies, ermites, places carboneres,...
  Descripció
  Excursió parcialment circular de poc més de 10 km (anada i tornada) des de Sadernes fins a l'església de Santa Bàrbara de Pruneres, caminant als peus de la Serra Alta i la Muntanya de Santa Bàrbara. L'itinerari segueix camins fàcils, senyalitzats en tot moment per Itinerànnia i amb cartells de fusta en els punts principals. Tant la distància com el desnivell la fan una excursió apta per a tots els públics.
  L'Alta Garrotxa, considerada una subcomarca del Prepirineu oriental, és un territori feréstec i d'orografia abrupta. Fins a l'aparició del gas butà, l'activitat econòmica principal d'aquestes terres va ser l'explotació del bosc per a l'obtenció de carbó vegetal. A partir dels anys 60, però, l'Alta Garrotxa va patir un fort procés de despoblament. L'any 2000 es va constituir el consorci per a la protecció i la gestió de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa, amb seu a la rectoria de Sadernes.
  Sabies que...
  Sales de Llierca, tot i ser un municipi amb una extensió de menys de 36 km2, té una alta concentració d'esglésies romàniques? Entre elles destaquen l'església parroquial de Sant Martí, la de Santa Cecília de Sadernes, la de Sant Grau d'Entreperes, la de Sant Andreu de Gitarriu i la de Sant Miquel de Monteia. Ben a prop també hi trobem dues de les coves més conegudes de l'Alta Garrotxa: la cova del Bisbe i la cova dels Ermitons.
  No et perdis...
  L'església de Sant Aniol d'Aguja, un indret força concorregut pels excursionistes. Cada diumenge de Pasqua Granada s'hi continua celebrant l'aplec de Sant Aniol, que reuneix gent de la Garrotxa i del Vallespir i que als primers anys del segle XX fou descrit per Marià Vayreda a La punyalada. Una mica més amunt hi trobem el magnífic Salt del Brull.
  Com arribar-hi en cotxe
  Per arribar a Sadernes des de Barcelona hem d'agafar la C-33 i l'AP7 fins passat Girona. Prenem la sortida 6 cap a Banyoles i agafem la C-66 fins a Besalú. Allà continuem per la carretera A-26 en direcció a Olot i sortim de la via a la sortida 75 ("Montagut i Oix"). Si en canvi venim des d'Olot, hem d'agafar la carretera A-26, però en aquest cas en direcció a Besalú, sortim de la A-26 a la sortida 75 ("Montagut i Oix"). Des d'aquesta sortida agafem ara la GIV-5233 fins a Montagut i allà prenem la GIV-5231 fins a la zona d'aparcament de Sadernes, on s'inicia l'excursió.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 06: Albanyà - Sant Aniol d'Aguja
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 07: Sant Aniol d'Aguja - Beget
  Ruta per lliure
  La talaia sobre la Via Annia a la Garrotxa
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  La vall de Sant Aniol2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: