Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  El congost del Ter i la Muntanya dels Sants Metges

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ruta per la muntanya dels Sants Metges, fantàstic mirador de la plana de l'Empordà i de la vall del Ter
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Descobrir el passat històric de Sant Julià de Ramis.
  Les vistes que tenim de la plana gironina i empordanesa.
  Caminar per la vora del riu Ter.
  Descripció
  Excursió circular, de poc més de 9 km de longitud, que comença a Sant Julià de Ramis. Des d'aquesta població ens dirigim cap al congost del Ter, passem pel Cau de les Goges i pugem a la muntanya dels Sants Metges pel seu vessant septentrional. Després de visitar els diversos jaciments, monuments i atractius de la muntanya, tornem cap a Sant Julià de Ramis. La ruta no suposa cap complicació, donat que el desnivell és escàs i els camins i pistes per on circula són còmodes i agradables.
  Des del cim dels Sants Metges, a Sant Julià de Ramis, descobrim un entorn privilegiat, amarat d'història i natura, a tocar de la capital de les comarques gironines. Aquest itinerari és ideal pels amants de l'arqueologia i de la història.
  Sabies que...
  La muntanya de Sant Julià de Ramis és un dels conjunts arqueològics més rellevants de Catalunya degut a l'elevada concentració de jaciments que hi ha? Aquests jaciments parlen d'una ocupació continuada des del paleolític fins a la contemporaneïtat, ja que la muntanya ha estat històricament un punt estratègic que ha permès l'establiment dels humans i, a la vegada, controlar-ne el seu pas. Al perímetre protegit es comptabilitzen una quinzena de jaciments que abasten des del paleolític del Cau de les Goges fins a la modernitat del castell Fortí, amb troballes com ara la cova sepulcral de Sant Vicenç (edat del bronze), el sitjar ibèric del Bosc del Congost, la vil·la romana de la Casa del Racó, el Castellum Fractum, el cementiri medieval, l'església paleocristiana o els Sants Metges.
  No et perdis...
  L'església romànica de Sant Cosme i Sant Damià. L'antiga parròquia de Sant Julià de Ramis, avui convertida en santuari, està situada en un altiplà dalt de la muntanya de Sant Julià de Ramis. Té una situació privilegiada des del punt de vista estratègic: al cim de la muntanya, dominant els passos que duen a les planes de l'Empordà i la Depressió Prelitoral. Tot i que es desconeix la data de consagració, tant l'estil com la tècnica la situen dins del segle XI.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Sant Julià de Ramis per l'AP-7 o per la carretera N-IIa. Sant Julià de Ramis està situat al N de Girona, entre Sarrià de Ter i Medinyà. El punt d'inici de la ruta és a la plaça de la Font Picant, davant de l'ajuntament.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  El volcà de la Crosa de Sant Dalmai
  Ruta per lliure
  El castell de Sant Miquel des de Girona
  Ruta per lliure
  El volcà del puig d'Adri
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: