Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

  Ruta per lliure

  Congost de Mont-rebei a la serra del Montsec

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ens endinsem a l'espectacular congost de Mont-rebei pel seu costat septentrional, des de l'aparcament de la Masieta fins al pont penjant de Montfalcó
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  El corriol vertiginós que travessa el congost de punta a punta.
  El grandíssim contrast que hi ha entre el vessant nord i el vessant sud del Montsec.
  Gaudir amb l'observació de grans aus rapinyaires com el voltor comú, l'àliga daurada, l'aufrany i el mític trencalòs.
  Descripció
  Aquesta ruta ens permet descobrir el monumental congost de Mont-rebei tot accedint-hi des del seu costat pallarès. Comencem l'excursió a l'aparcament de la Masieta i l'Horta del Pinell i des d'aquest punt arribem al congost a través del pont penjant del barranc de Sant Jaume. Recorrem tot el congost de Mont-rebei per l'espectacular sender que hi ha excavat a la roca i, finalment, davallem pel petit congost del Seguer fins al pont de Montfalcó. Aquest pont torna a comunicar Catalunya amb Aragó seixanta anys després d'haver-se construït l'embassament de Canelles. Encara que és una ruta que es pot fer en un matí, recomanem anar-hi sense presses i gaudir amb calma i a poc a poc d'aquest paratge natural excepcional.
  Caminant pel congost de Mont-rebei sentirem la màgia d'aquest bast i apassionant territori prepirinenc fet, alhora, de mil i un contrastos: des del frondós alzinar muntanyenc de la cara nord fins al paisatge semi-àrid, mediterrani, que s'estén pel cantó sud, passant per les plantes que creixen i sobreviuen arrapades a les parets de roca, de la Terra Baixa a la Terra Alta, des del fons de la vall fins al capdamunt de les cingleres.
  Sabies que...
  Aragó i Catalunya tornen a estar connectades gràcies a la passarel·la penjant de Canelles-Montfalcó? Han passat 60 anys des de que l'antic pont que comunicava les dues ribes del riu Noguera Ribagorçana fou inundat per l'embassament que s'hi va construir. Ara, la nova passarel·la torna a facilitar el pas de persones entre les dues ribes.
  No et perdis...
  Visitar la cova Colomera i descobrir-hi vestigis prehistòrics de 8.000 anys d'antiguitat, i imaginar-nos com deuria ser la vida en aquest indret durant el Neolític.
  Com arribar-hi en cotxe
  Podem arribar a l'aparcament de la Masieta des del Pallars Jussà (Catalunya) o des de la Ribagorça (Aragó). Al seu torn, si venim des del Pallars, tenim dues opcions que podem combinar per fer l'anada i la tornada en cotxe per camins diferents: 1) A Tremp agafem la carretera C-1311 en direcció a Fígols i Pont de Montanyana. Just abans d'arribar a Pont de Montanyana, agafem una pista asfaltada a l'esquerra seguint les indicacions del Congost de Mont-rebei, Alsamora i Sant Esteve de la Sarga. Seguim per aquesta pista durant uns 4,5 km fins que ens trobem el trencall senyalitzat (dreta) de la pista de terra que ens porta fins a l'aparcament de la Masieta, punt d'inici de la nostra ruta. El preu de l'aparcament és de 6 €/vehicle i és recomanable reservar plaça anticipadament, especialment en caps de setmana i temporada alta (més informació de l'aparcament i reserves a la web de la Fundació Catalunya La Pedrera). 2) També des de Tremp podem continuar per la carretera C-13 en direcció a Balaguer. A l'altura de Guàrdia de Tremp deixem aquesta carretera i agafem la carretera LV-9124 en direcció a Sant Esteve de la Sarga i Alsamora. Deixem Alsamora enrere i continuem per una pista asfaltada fins que arribem a la pista de terra (trencall senyalitzat, ara a l'esquerra) que ens porta fins a l'aparcament de la Masieta. Si accedim des de la Ribagorça (Aragó), al poble de Benabarre, cruïlla històrica de camins, hem de continuar per la carretera N-230 fins a la localitat de Pont de Montanyana. Just abans d'arribar a aquesta població, agafem una desviació cap a la dreta en direcció a Tremp (senyalitzat). Creuem el riu Noguera Ribagorçana per un pont i immediatament ens desviem a la dreta per la carretera C-1311. Pocs metres després agafem un nou trencall a la dreta (pista asfaltada) seguint les indicacions del Congost de Mont-rebei. A partir d'aquest punt coincidim amb la informació ja ressenyada en la descripció de l'accés des del Pallars.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Castell de Sant Gervàs
  Ruta per lliure
  Camí del barranc del Bosc i Roca Regina
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  El congost de Mont-rebei2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  El congost de Mu2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: