Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

  Ruta per lliure

  Pics de l'Infierno (3.073m-3.082m-3.076m) des del balneari de Panticosa

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Itinerari circular on coronem els tres cims dels Infiernos i fem nit als estanys Azules
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Admirar les diverses i espectaculars perspectives que tenim dels Infiernos, durant tot el recorregut.
  Visitar els diferents llacs que hi ha a la zona i gaudir de l'aigua de les cascades, rierols,...
  Passar la nit al costat dels idíl·lics estanys Azules, als peus de la Marmolera i just a sota dels Infiernos.
  Descripció
  Llarga ruta circular de dos dies que comença al refugi Casa de Piedra, just al costat del balneari de Panticosa. El primer dia passem pels embassaments de Bachimaña i pels estanys Azules i fem nit a l'estany Azul Superior. El segon dia pugem fins al coll de l'Infierno, creuem la Marmolera, passem pel Garmo Blanco i assolim els tres cims dels Infiernos recorrent l'espectacular cresta dels Infiernos. De baixada, com a complement als tres Infiernos, i amb una mica d'esforç addicional, pugem al pic Arnales -recents medicions del SITAR li otorguen una altitud de 2999,9m, fet que faria que deixés de ser considerat un tresmil- i al pic de Pondiellos, des d'on tenim una vista esplèndida de tot el massís. Finalment baixem des del coll de Pondiellos fins al balneari de Panticosa passant pel barranc d'Argualas i creuant la zona de la Mallata Alta i la Mallata Baixa.
  Els pics dels Infiernos són tres pics d'altituds molt similars separats per una afilada però assequible cresta que es pot recórrer caminant. La proximitat d'aquests atractius cims de més 3.000m al complex del balneari de Panticosa i el fet que les seves ascensions no presentin grans dificultats i siguin relativament fàcils i ràpides, fan que siguin uns pics molt concorreguts i transitats pels muntanyencs que busquen grans paisatges i sensacions alpines. La construcció del refugi de Bachimaña, just al costat de l'embassament de Bachimaña Baix, ha incrementat el número d'excursionistes que visiten el massís i que ascendeixen els Infiernos pel coll de Saretas, anys enrere menys freqüentat.
  Sabies que...
  El 20 juny de 1867, Henry Russell i el guia de Cauterets Jean-Marie Sarretes van assolir els pics de l'Infierno? En el seu segon intent, després de fer un dur bivac al vessant de Pondiellos, van coronar per primer cop aquests tres cims.
  No et perdis...
  Observar de ben a prop la peculiar Marmolera, una veta dolomítica de roca de marbre incrustada a la muntanya. El seu color gris clar, gairebé blanquinós, contrasta fortament amb els colors més foscos dels esquistos i el granit que formen el massís.
  Com arribar-hi en cotxe
  En el punt quilomètric 12 de la carretera A-136 (entre Biescas (S) i Sallent de Gállego (N)) agafem la carretera A-2606 cap a Panticosa. Seguim les indicacions de Panticosa i arribem a l'entrada d'aquest poble després de fer 3 km. No hem d'entrar al poble, hem de continuar per la carretera A-2606 en direcció al Balneari de Panticosa. La carretera deixa enrere a mà dreta el poble de Panticosa i s'enfila en direcció NE per una vall estreta. Després de 8 km arribem al Balneari de Panticosa. Hi ha un espai habilitat per estacionar els vehicles al costat N de l'estany dels Banys. El refugi Casa de Piedra es troba situat a l'extrem N del complex termal.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Passejada fins a El Salto a Sallent de Gállego
  Ruta per lliure
  Camí Natural de l'embassament de Lanuza
  Ruta per lliure
  Mirador de San Mamés a Sallent de Gállego
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Ascensió als Infiernos (2 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  3000 Ibones (6 etapes)2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: