Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

  Ruta per lliure

  Circular a la Cola de Caballo per la Faixa de Pelai

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ruta fins al circ de Soaso per la Senda dels Caçadors i la Faixa de Pelai a la vall d'Ordesa
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  L'espectacle de la vall d'Ordesa des del camí de la Faixa de Pelai; un dels paisatges més espectaculars dels Pirineus.
  Les moltíssimes cascades que ens anem trobant al llarg de la vall d'Ordesa: Cola de Caballo, Grades de Soaso... i moltes més!
  Descripció
  Itinerari circular de 20,1 km de longitud per la vall d'Ordesa, al Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Des de la Pradera d'Ordesa agafem la Senda dels Caçadors, un camí dur i exigent que s'enfila fins al mirador de Calcilarruego superant un desnivell positiu de més de 650m en menys de 2 km de recorregut. A partir d'aquest punt, la resta de la ruta avançarà per terreny pla o en lleuger descens. Des de Calcilarruego agafem el bonic camí de la Faixa de Pelai, que ens porta fins al circ de Soaso i la Cola de Caballo tot recorrent la vall d'Ordesa per una de les seves cornises meridionals. El retorn des de la Cola de Caballo fins a la Pradera d'Ordesa es realitza pel camí clàssic de la vall d'Ordesa, que avança pel fons de la vall.
  La ruta fins a la Cola de Caballo per la Faixa de Pelai ens permet endinsar-nos a la vall d'Ordesa d'una manera espectacular. El camí d'anada, per la Senda dels Caçadors i la Faixa de Pelai, ens ofereix unes vistes increïbles del circ de Cotatuero, de la pròpia vall d'Ordesa, del circ de Soaso i de la cascada de la Cola de Caballo, que corona la vall. Durant el camí de tornada, que avança pel fons de la vall i en paral·lel al riu Arazas, podem gaudir de diversos salts d'aigua com les Grades de Soaso, la cascada de l'Estrecho o la cascada d'Arripas. Durant la ruta també creuem boniques fagedes i ens trobem cabirols, vaques i d'altres animals i plantes propis de la zona. Una excursió inoblidable.
  Sabies que...
  Les "faixes" són petites cornises horitzontals que hi ha a les parets verticals de la vall? Són degudes a la diferent duresa de les diverses capes rocoses que van quedar al descobert per l'acció de l'antic glaciar. Avui ens permeten recórrer la vall en altura per corriols estrets i vertiginosos.
  No et perdis...
  La riquíssima flora i fauna del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut. Hi podreu observar una gran varietat d'espècies típiques de l'alta muntanya, moltes d'elles endèmiques d'aquesta zona dels Pirineus.
  Com arribar-hi en cotxe
  Ens dirigim per la carretera N-260a en direcció a Torla (des de Broto, si venim del S, o des de Biescas i Linás de Broto, si venim de l'O). En una corba pronunciada de la N-260a agafem la carretera A-135, seguint les indicacions de Torla. Després d'1 km, arribem a l'entrada del poble. A mà dreta hi tenim el Centre de Visitants del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut i el seu pàrquing. Durant l'estiu, Setmana Santa i alguns festius assenyalats és obligatori estacionar el vehicle en aquest pàrquing i agafar el servei d'autobusos del parc per accedir a la Pradera d'Ordesa, punt d'inici de la nostra ruta. Els autobusos funcionen des de les 7:00h fins a les 20:00h (recomanem que confirmeu el calendari i els horaris prèviament: tel. 974 486 472). Si l'accés amb vehicle propi estigués permès, per la carretera A-135 creuem el poble de Torla en direcció N. Sortim del poble i després de 3 km arribem al Pont dels Navarresos. Cap al N s'obre la vall de Bujaruelo però nosaltres seguim per la A-135 que gira cap a l'E, creua les portes d'accés al parc nacional i s'enfila cap a la vall d'Ordesa fent vàries llaçades. Després de 5 km, arribem a la Pradera d'Ordesa on hi ha un pàrquing per estacionar els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Cola de Caballo per les grades de Soaso
  Ruta per lliure
  Passejada per Sant Nicolau de Bujaruelo
  Ruta per lliure
  Sender adaptat de la Pradera de Ordesa
  Ruta per lliure
  Vall d'Otal des de Sant Nicolau de Bujaruelo
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Cola de Caballo per les grades de Soaso2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Ascensió al Mont Perdut (1 dia)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Ascensió al Mont Perdut (2 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Alta Ruta de los Perdidos (6 etapes)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Mont Perdut i faixes d'Ordesa (3 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Ascensió al Taillón (2 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Tour del Vignemale (4 etapes)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Ascensió al Vignemale (3 dies)2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: