Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Circular per la capçalera de la vall d'Aspe des de Sansanet

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Fàcil recorregut circular -Tour du Val d'Aspe- pel bosc de Sansanet dins del P. N. dels Pirineus
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les magnífiques vistes que tenim del Pas d'Aspe i de les muntanyes que formen la capçalera de la vall.
  La tranquil·litat que es respira a tota la vall d'Aspe, una vall que encara manté la seva essència.
  Descripció
  Us proposem un itinerari curt i sense cap dificultat que comença a l'àrea d'esbarjo de Sansanet, prop del coll de Somport, a la vall d'Aspe. El recorregut consisteix en una passejada circular pel costat del riu d'Aspe i per l'interior d'un bonic bosc d'avets i de faigs, dues espècies força abundants en aquestes altituds a la cara nord dels Pirineus. El camí, a poc a poc, ens va descobrint diversos paisatges i racons fins arribar al punt més elevat del recorregut, on creuem el riu d'Aspe. Des d'aquest punt gaudim d'unes vistes impressionants de la capçalera de la vall d'Aspe, en destaquem l'espectacular Pas d'Aspe, un coll que separa França i Espanya i que es troba entremig d'abruptes parets de roca.
  Aquesta excursió ens permet descobrir la part alta de la vall d'Aspe, la vall més occidental del Parc Nacional dels Pirineus (França). Durant el recorregut -i si tenim una mica de sort- podrem observar una riquíssima varietat faunística: grans rapinyaires, isards, marmotes,... i l'animal més discret i alhora més emblemàtic d'aquesta zona pirinenca: l'ós bru. També tindrem l'oportunitat de conèixer la gran diversitat d'espècies de flora que hi ha en aquesta zona dels Pirineus francesos.
  Sabies que...
  El coll de Somport, molt proper a la ruta, ha estat al llarg de la història una important via de comunicació transpirinenca? Entre molts d'altres, aquest pas ha estat utilitzat per legionaris romans, tropes napoleòniques i infinitat de peregrins en el seu camí cap a Santiago de Compostel·la.
  Com arribar-hi en cotxe
  Podem arribar a l'àrea de descans de Sansanet des de França o des d'Espanya. Des d'Espanya podem fer-ho a través del coll de Somport o des del túnel de Somport. A través del coll de Somport: cal ascendir tot aquest port de muntanya i després de superar-lo cal baixar uns 4,5 km fins a trobar l'àrea de descans. Si, en canvi, optem pel túnel de Somport: just després de la sortida d'aquest túnel cal que agafem la carretera que puja cap al coll pel vessant francès i fer 4 km fins arribar a l'àrea de descans. Si hi arribem des de França tot remuntant la vall d'Aspe, abans d'arribar a l'entrada del túnel de Somport cal que agafem la carretera que puja cap al coll de Somport i al cap de 4 km arribarem a l'àrea de Sansanet.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: