Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Circular Besalú - Beuda

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim diverses joies de l'art romànic al cor de la Garrotxa
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Passejar pel pont romànic i els carrers medievals de Besalú.
  Visitar l'església del Sant Sepulcre de Palera.
  Pujar al Castellot o castell dels Moros de Beuda, documentat des d'abans de l'any 1000.
  Descripció
  Ruta circular de poc més de 13 km als peus de la serra del Mont. Des de Besalú pugem pels boscos de Palera fins al Sant Sepulcre de Palera. Seguim pels vessants del puig de Cantallops fins a Beuda, on trobem l'església de Sant Feliu. Des d'aquí emprenem la tornada pel coll de Jou i davallem per la carena de Can Terrades fins al Salt de Palera, on prenem el camí que hem fet de pujada fins al nucli de Besalú. L'itinerari està senyalitzat amb panells de la xarxa Itinerànnia, segueix diferents tipus de camins i, malgrat la distància a recórrer, el desnivell és assequible. Es tracta, doncs, d'un itinerari adequat per gent avesada a les caminades de mitja distància però que no presenta cap dificultat.
  Ruta que ens permet conèixer els boscos feréstecs de la Garrotxa, tot seguint un itinerari ben senyalitzat. La Garrotxa, una comarca prepirinenca amb paisatge de somni, limita amb el Ripollès, l'Osona, la Selva, el Pla de l'Estany, l'Alt Empordà i, al nord, amb el Vallespir. El nom "garrotxa" significa terra aspra, trencada, de mala petja. Possiblement la comarca agafa el nom d'aquesta paraula, ja que el seu relleu és molt muntanyós, amb bells paratges com els que ens ofereix aquest itinerari.
  Sabies que...
  Besalú és un dels nuclis medievals més ben conservats de Catalunya? L'esplendor de la ciutat comtal de Besalú ha quedat marcat en els seus carrers i monuments, que el configuren com un dels conjunts medievals més interessants i ben conservats de Catalunya. Sens dubte, la situació geogràfica de Besalú va afavorir l'assentament humà ja amb anterioritat al període medieval i ha donat consistència i força a un poble que troba en els seus orígens un "aiguabarreig" de cultures.
  No et perdis...
  El pont romànic de Besalú. El primitiu pont de Besalú sembla que va ser edificat al segle XI. L'any 1315 una riuada se'l va endur i va ser aixecat de nou gràcies a un impost establert pel rei Jaume II. A l'edat mitjana s'havia de pagar un diner per passar-hi a cavall i un òbol per persona a peu i bèstia carregada. Al llarg del temps s'ha reconstruït diverses vegades. Està format per set arcades de forma angular sustentades pels pilars que aprofiten com a base les pedres del riu. Té 105 metres de llargada i una torre de 30 metres d'alçada. Va ser dinamitat durant la Guerra Civil i refet durant els anys 1950-1960.
  Com arribar-hi en cotxe
  Per arribar a Besalú des d'Olot, agafem la carretera A-26 fins a la sortida de Besalú (sortida 67). Aquí agafem la carretera N-260 que seguim fins a la carretera de Girona, C-66z, que creua el nucli de Besalú. Per arribar a Besalú des de Girona, agafem la carreta C-66 en direcció a Banyoles. Deixem enrere aquesta població i continuem fins a Besalú. El punt de sortida de l'excursió es troba a la mateixa carretera que creua el poble, al costat de la Fonda Siques.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Puigsacalm (1.515m) i Puig dels Llops (1.486m) des de Joanetes
  Ruta per lliure
  Salt de Sallent des del Pla d'en Xurri
  Ruta per lliure
  Circuit dels volcans, laves i antics llacs
  Ruta per lliure
  El mirador de la Vall d'en Bas
  Ruta per lliure
  Per antics camins de monjos a Sant Julià del Mont
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  El Mirador dels Volcans2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: