Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Circ de Gavarnie i la Gran Cascada

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Popular excursió que ens porta des de Gavarnie fins als peus de la Gran Cascada
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Admirar la immensa bellesa del circ de Gavarnie des de ben a prop.
  Arribar fins als peus de la Gran Cascada, i deixar-nos esquitxar per l'aigua.
  Descripció
  Us proposem realitzar una de les rutes més conegudes i imprescindibles dels Pirineus. Es tracta de l'excursió que va des de Gavarnie fins a la Gran Cascada de l'espectacular circ de Gavarnie pel camí principal.
  El circ de Gavarnie és una veritable meravella de la naturalesa. Està format per una gran muralla rocosa amb tres grades verticals i presenta uns 1.500m de desnivell entre el fons de la vall i els cims de més 3.000m d'altitud que l'envolten (Marboré, pics de la Cascada, Espalda del Marboré, Torre de Marboré, el Casco del Marboré...), que estan separats entre ells per petites glaceres. Enmig del circ hi trobem la Gran Cascada, que amb els seus 423m de caiguda, està considerada la més alta d'Europa. Aquest circ està ubicat just al punt on coincideixen dos importants parcs nacionals: el Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut (Espanya) i el Parc Nacional dels Pirineus (França). Aquests dos parcs són el símbol de la gran riquesa natural i paisatgística que trobem aquí i que l'UNESCO ha catalogat com a "Patrimoni Mundial de la Humanitat".
  Sabies que...
  Una de les maneres d’accedir al circ de Gavarnie és anar-hi amb ase o a cavall? A Gavarnie hi ha la possibilitat de contractar aquest mitjà de transport que ens porta fins al circ d’una manera diferent.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de la població de Luz-Saint-Sauveur (França) agafem la carretera D-921 i remuntem la vall en direcció S. Deixem enrere la població de Gèdre (a 11 km de Luz) i, finalment, arribem a la localitat de Gavarnie (a 19 km de Luz). A l'estiu s'ha de deixar el cotxe a l'entrada del poble, a l'aparcament de pagament que hi ha (consultar horaris). El centre urbà de la localitat està tancat al trànsit motoritzat i es pot passejar tranquil·lament pels seus carrers peatonals. Les persones amb mobilitat reduïda, després de presentar l'acreditació pertinent, podran entrar al centre urbà i aparcar-hi amb el seu vehicle. La carretera continua asfaltada aproximadament 1,5 km, cosa que permet als usuaris de cadires de rodes poder endinsar-se una mica en direcció al circ.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Taillón (3.144m) per la Bretxa de Rotllan
  Ruta per lliure
  Del Gran Vignemale (3.298m) al Montferrat (3.219m) des d'Ossoue
  Ruta per lliure
  Pic de Tentes (2.322m) des del coll de Tentes
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: