Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Circ i estanys de Colomèrs des del Plan des Banhs

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Fem la preciosa ruta que visita els set estanys de Colomèrs a la Val d'Aran
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Anar descobrint, l'un rere l'altre, els diferents estanys d'aigües cristal·lines del circ de Colomèrs.
  Admirar els grans cims que conformem el circ, com el pic de Ratera i el Gran Tuc de Colomèrs, que donen un caràcter completament alpí a la zona.
  Caminar tranquil·lament pel planell d'Aigües Tòrtes, tot escoltant la remor del riu Aiguamòg.
  Descripció
  Itinerari parcialment circular de 16 km de longitud per la capçalera de la ribera de l'Aiguamòg i la zona lacustre de Colomèrs. El punt de sortida i arribada és al Plan des Banhs. El primer tram de la ruta ens porta fins al refugi de Colomèrs passant per la cascada i la zona d'Aigües Tòrtes, el Pletiu dera Montanheta i l'estany dera Lòssa. Des del refugi fem la volta curta als estanys de Colomèrs visitant els estanys Mòrt, Garguilhs de Jos, Cabidornats, Long i Clòto. Des de l'estany Clòto agafem la variant de baixada que ens porta directament fins a l'estany dera Lòssa. Des d'aquest punt tornem fins als Banys de Tredòs -al Plan des Banhs- desfent el camí efectuat a l'anada. Proposem començar la ruta al Plan des Banhs per tal de poder descobrir la bonica zona d'Aigües Tòrtes i del Pletiu dera Montanheta, que recompensa -sens dubte!- l'esforç.
  En aquesta guia us presentem un dels millors circuits d'alta muntanya dels Pirineus. Enmig d'un entorn natural extraordinari, dins del meravellós Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, descobrim l'espectacular circ de Colomèrs. Concretament la ruta transcorre per la zona perifèrica del parc nacional, l'únic de tot Catalunya i figura administrativa de màxima protecció ambiental. La vall i el circ de Colomèrs es troben situats al SE de la comarca de la Val d'Aran, al Naut Aran, ben a prop del límit amb l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà. Ens endinsem al parc nacional per la vall d'Aiguamòg, una de les principals vies d'accés al parc des de la vall d'Aran, juntament amb les properes vall de Ruda i vall de Valarties. Són molts els visitants i excursionistes que arriben a Colomèrs per gaudir d'una de les majors concentracions d'estanys d'aigua cristal·lina i d'origen glacial dels Pirineus, amb llacs preciosos, de formes i mides molt diferents. Al seu torn, el Gran Tuc de Colomèrs, el Tuc de Ratera, el Tuc de Sendrosa, la Creu de Colomèrs,... són algunes de les muntanyes que ronden els 3.000m d'altitud i defineixen el circ de Colomèrs, un grandiós amfiteatre natural. Amb aquesta excursió podrem conèixer els processos de modelat glacial que fa milers d'anys van anar conformant el circ, els estanys i les valls, per l'erosió produïda per les enormes llengües de gel que cobrien la zona. L'itinerari que us proposem en aquesta guia segueix dos dels itineraris senyalitzats pel Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici: primer l'"Itinerari 2. Camí dels Banys de Tredòs al refugi de Colomèrs" i després l'"Itinerari 6. Circuit curt del circ de Colomèrs", amb alguna petita variació que fa més atractiva la ruta.
  Sabies que...
  El circ de Colomèrs deu el seu nom a Charles Joseph Colomès de Juillan, un enginyer francès del segle XIX? Charles Joseph va explorar diverses valls pirinenques, entre elles la vall d'Aran, amb l'objectiu d'estudiar i identificar noves vies de comunicació entre el costat francès i el costat espanyol dels Pirineus. Un dels projectes més destacats que va presentar Charles Joseph va ser la construcció d'un gran corredor ferroviari que comunicava les localitats de Tarbes i d'Osca a través d'un túnel que havia de passar per sota del circ de Gavarnie. Aquest projecte es va abandonar i no es va realitzar mai.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de Salardú agafem la pista asfaltada que puja per la vall d'Aiguamòg fins al Plan des Banhs (8 km). En aquest punt, el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ha habilitat un gran aparcament per a estacionar-hi els vehicles. Al costat de l'aparcament hi trobem una caseta d'informació del parc nacional, la parada de taxis i el complex dels Banhs de Tredòs.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Montgarri, un santuari entre l'Aran i el Pallars
  Ruta per lliure
  Estany de Baciver des del pla de Beret
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Estanys de Baciver des de Beret 2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Estanys de Colomèrs hivernal (2 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Estanys del Nord (3 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Circ i estanys de Colomers2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Travessa d'esquí a Saboredo (2 dies)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Esquí de muntanya a la Vall d'Aran: dues ascensions2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: