Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  El salt de Sallent i els cingles de Casadevall des de Rupit

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim una de les zones més desconegudes dels voltants de Rupit: els cingles de Casadevall i el salt de Sallent
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les vistes panoràmiques que tenim des del mirador del salt de Sallent i la bellesa impactant del salt.
  Conèixer Rupit, un poble medieval digne de ser descobert i fotografiat, amb carrers empedrats i cases rústiques.
  Creuar el famós pont penjat de Rupit.
  Endinsar-nos en boscos d'alzina mediterrània, envoltats de verd pertot arreu.
  Descripció
  Caminada parcialment circular de 10,5 km de longitud que ens apropa a una de les zones més desconegudes de Rupit, els cingles de Casadevall. L'itinerari s'inicia al centre de Rupit, on podem arribar des de l'aparcament que trobem a l'entrada del poble seguint els carrers Barbacana i Manyà, que són l'espina dorsal d'aquesta vila osonenca. Només la visita al nucli medieval de Rupit ja justifica el desplaçament! A tocar de l'església davallem cap a la riera de Rupit seguint les indicacions cap al salt de Sallent, on arribem en uns 30 minuts. Després de les inevitables instantànies de record, davallem el grau de la Donada i resseguim una antiga pista que ens mena per sota els cingles de Pujolràs, de Castellet i, finalment i després del salt de Ripol, els de Casadevall. Just aquí emprenem la pujada, constant i dreta, pel grau de Casadevall. Un cop dalt, gaudim del premi: unes vistes immillorables de l'Agullola de Rupit, del Montseny, del Far... A partir d'aquí només queda planejar pel pla de Castellet, passar per sota del castell de l'Envestida i arribar de nou al salt de Sallent, un bon lloc on refer-nos de la caminada. Després d'una remullada de peus, retornem a Rupit tot desfent el camí.
  El paisatge del Collsacabra és una corrua de cingleres, autèntiques talaies d'un mar de color verd, salts d'aigua, racons inhòspits i història latent. Endinsar-se en aquestes contrades no deixa, per moltes vegades que ho visitis, indiferent. Les cingleres tenen dos colors perquè estan formades per estrats diferents: a la part baixa les roques són vermelloses perquè les aigües on es dipositaven estaven ben oxigenades i els minerals de ferro s'oxidaven. Les de la part de sobre són de color gris, formades anys més tard. Una ruta preciosa i inoblidable!
  Sabies que...
  Antigament el Collsacabra era sota el mar? Fa uns quaranta cinc milions d'anys les Guilleries i el Montseny eren la terra ferma i el Collsacabra es trobava sota el mar. Un mar que, en una època en què els Pirineus encara no existien, s'estenia cap al nord fins al centre de França.
  No et perdis...
  El pont penjat sobre la riera de Rupit. Va ser construït l'any 1945 pels artesans Francesc i Pere Rovira (que eren ferrers), Salvi Vila (paleta) i en Joaquim Marsal, fondista. L'any 1994 es va reconstruir totalment i, amb el temps, s'ha convertit en un dels grans atractius de Rupit.
  Com arribar-hi en cotxe
  Podem arribar a Rupit des de Vic o des d'Olot. Per fer-ho des de Vic, hem de seguir la carretera C-153 que passa per Roda de Ter, Santa Maria de Corcó, Cantonigròs i arriba a Rupit. Per fer-ho des d'Olot, agafem la carretera C-152 que passa per les Preses i Sant Esteve d'en Bas. En aquest poble agafem la C-153 (en direcció S) fins a Rupit. A l'entrada de la vila hi trobem un ampli espai d'aparcament (de pagament). Per arribar a la plaça del Bisbe de la Font, punt d'inici de la ruta, des de l'aparcament de la plaça de l'Era Nova hem de seguir els carrer Barbacana i Manyà durant aproximadament 350m.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  La Rocallarga des de l'Avenc
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: