Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Cava i Querforadat a la cara nord del Cadí

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim els pintorescos pobles de Cava i Querforadat sota les impressionats parets verticals de la cara nord de la serra del Cadí
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Admirar l'espectacular cara nord del Cadí.
  Descobrir als bonics pobles de Cava i Querforadat.
  Endinsar-nos als boscos de pi roig i rouredes de la serra del Cadí.
  Descripció
  Ruta circular de 7,4 km de longitud al voltant del Tossal del Quer, al vessant N de la serra del Cadí. Comencem l'excursió al petit poble de Cava, pugem per pastures i prats, ens endinsem en boscos de pi roig i assolim el coll d'Oruga, des d'on gaudim d'impressionants vistes de la cara nord de la serra del Cadí. A continuació davallem per pinedes i prats fins al bonic poble de Querforadat i retornem a Cava per l'interior del bosc i creuant al coll de Cristià. Un itinerari fàcil i preciós, però amb un xic de desnivell.
  Aquest itinerari circular ens permet conèixer els petits pobles de Cava i Querforadat, situats al vessant nord de la serra del Cadí, a 1.300 metres d'altitud, al límit entre la Cerdanya i l'Alt Urgell. El recorregut rodeja el Tossal del Quer, que està dominat per la impressionant cara nord de la serra del Cadí i envoltat de prats, pastures, pinedes de pi roig i rouredes i amb una minsa presència humana, tot i que encara es conserven alguns ramats de vaques.
  Sabies que...
  El Tossal del Quer forma part del sinclinal del Querforadat, un conjunt de roques plegades en forma de "V"? Aquest sinclinal va quedar enfonsat respecte la serra del Cadí degut a la presència d'una gran falla que va enfonsar la Cerdanya i l'Alt Urgell fa milions d'anys. Durant el recorregut, si ens hi fixem, podrem veure diferents tipus de roques: els tons vermelloses del coll de Cristià corresponen a lutites i gresos, però també podem veure roques calcàries i roques volcàniques a Querforadat. A més, a l'espectacular cara nord del Cadí, hi queda palesa la marcada erosió de les glaceres, que va modelar el relleu actual.
  No et perdis...
  Les vistes des del cim del Castell del Quer. Des d'aquest punt tenim una extensa panoràmica del vessant nord de la serra del Cadí, grans vistes sobre el poble de Querforadat i, més al N, les muntanyes cerdanes que limiten amb Andorra, amb la Tossa Plana de Lles, el Tossal Bovinar i la vall de la Llosa.
  Com arribar-hi en cotxe
  Des de la carretera N-260 (entre la Seu d'Urgel i Bellver de Cerdanya) agafem el trencall cap a Arsèguel. Seguim la carretera LV-4052 en direcció a Arsèguel, el passem i continuem uns 9 km per una carretera força estreta fins que arribem a Cava. Just al bell mig del poble, a tocar de l'església, hi ha un espai on podem estacionar els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Collada de Conflent a Os de Civís
  Ruta per lliure
  Pels boscos de Sant Joan de l'Erm
  Ruta per lliure
  L'ermita de Santa Fe d'Organyà
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Camins del Cadí2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: