Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Castell de Sant Salvador de Verdera des de Sant Pere de Rodes

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Ascensió fins a Sant Salvador de Verdera (682m) -punt culminant de la serra de Rodes- des del monestir de Sant Pere de Rodes
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les magnífiques vistes de les que gaudim des de Sant Salvador de Verdera.
  Descobrir el monestir de Sant Pere de Rodes, un bonic indret ple d'història.
  El contrast entre la muntanya i el mar.
  Descripció
  Ruta curta d'1,6 km de longitud (anada i tornada) fins al punt més elevat de la península del Cap de Creus, Sant Salvador de Verdera. El punt de sortida i arribada de la ruta és el monestir de Sant Pere de Rodes. Des del monestir, seguim un corriol que s'enfila fent ziga-zagues pel vessant de la muntanya. A mitja ascensió ens trobem amb un trencall, és el camí que recorre la muntanya de Verdera per la seva carena (flanquejant-la en alguns punts). Nosaltres seguim el camí de l'esquerre (SE), sempre en direcció al castell, a on arribem després de caminar uns 20 minuts des del monestir. Fem el descens pel mateix camí.
  El castell de Sant Salvador de Verdera es troba al punt més elevat de la península del Cap de Creus. La seva ubicació i la seva altitud (682m) fan que esdevingui un mirador meravellós de tot el seu entorn: l'Alt Empordà, el golf de Roses, la península del Cap de Creus, el massís del Canigó, la serra de l'Albera, el golf de Lleó,... un panorama grandiós que compensa sobradament l'esforç de l'ascensió. Sens dubte, un dels indrets més espectaculars del Parc Natural del Cap de Creus!
  Sabies que...
  El castell de Sant Salvador ha estat objecte de moltes disputes entre el poder nobiliari i el poder episcopal? Al segle X, el castell fou donat al monestir pels comtes d'Empúries. Però el seu valor estratègic, dominant tot el Cap de Creus, va fer que els comtes intentessin recuperar-lo, això va provocar continus enfrontaments amb els abats i va motivar diversos intercanvis en la titularitat del castell durant l'edat mitjana. Actualment, les restes del castell són propietat dels ducs de Medinaceli.
  No et perdis...
  El preciós monestir romànic de Sant Pere de Rodes. La primera referència escrita del monestir data de l'any 878 però no fou fins a l'any 947 que esdevingué una abadia benedictina independent. El monestir tingué una gran vitalitat fins al segle XIV i després va entrar en una llarga decadència fins que finalment fou abandonat. Actualment ha estat esplèndidament restaurat (Preu de l'entrada: 4,5€/persona; més info: 972 387 559, santperederodes.cultura@gencat.cat).
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem al monestir de Sant Pere de Rodes -punt d'inici de la ruta- des de la carretera GIP-6041 que uneix Vilajuïga i Port de la Selva. Des de Vilajuïga, agafem la carretera que creua el poble i s'enfila per la muntanya en direcció al monestir de Sant Pere de Rodes i Port de la Selva (NE). Després de fer uns 8,5 km arribem a un trencall: a l'esquerra la carretera baixa cap al Port de la Selva i cap a la dreta s'accedeix al monestir. Nosaltres seguim la carretera d'accés al monestir fins que arribem a un punt on el pas està tancat. Hi ha places per estacionar els vehicles. Des de Port de la Selva, agafem la carretera que s'enfila per la muntanya en direcció al monestir de Sant Pere de Rodes i Vilajuïga (SO). Després d'uns 8 km la carretera passa per sota del monestir, nosaltres seguim avançant i arribem a un trencall. En aquest punt agafem la carretera d'accés al monestir i la seguim fins que arribem a un punt on el pas està tancat. Hi ha places per estacionar els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Camí Antic de Cadaqués al Cap de Creus
  Ruta per lliure
  Ruta circular pel Cap de Norfeu
  Ruta per lliure
  Far de Cala Nans des de Cadaqués
  Ruta per lliure
  Passejada pel Paratge de Tudela
  Ruta per lliure
  Itinerari circular de Palau-saverdera a Sant Onofre
  Ruta per lliure
  Itinerari megalític de la Fontasia a Palau-saverdera
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 01: Cap de Creus - El Port de la Selva
  Ruta per lliure
  GR 11 - Etapa 02: El Port de la Selva - Vilamaniscle
  Ruta per lliure
  GR 11 Transpirinenca
  Ruta per lliure
  La Muntanya Negra de Cadaqués
  Ruta per lliure
  Pels dominis de Sant Pere de Rodes
  Ruta per lliure
  Carrerada de Sant Pere de Rodes
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: