Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Cascada del Cinca i cascades de Lalarri

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Excursió circular al circ de Pineta per visitar les diferents cascades de la vall
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Contemplar el salt d'aigua de 200m del riu Cinca. Sentir i escoltar el concert de la natura a les profunditats d'un gran bosc.
  Conèixer els fenòmens erosius que han esculpit i donat forma a la preciosa vall de Pineta.
  Si estem atents i en silenci, gaudirem de la observació de fauna salvatge com el picot negre, la daina o l'isard.
  Descripció
  Excursió molt bonica i completa que ens introduirà a la capçalera de la immensa vall de Pineta, descobrint-nos la gran cascada del riu Cinca i després l'esglaonada cascada de Lalarri, emplaçada enmig del bosc. Sortint des de l'aparcament on hi ha ubicat el centre d'interpretació del Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut pujarem per la pista que remunta la vall per, després de creuar un torrent, desviar-nos pel sender que enceta el camí cap al Balcó de Pineta. Així arribem a l'espectacular salt d'aigua de 200 metres de caiguda vertical per on es precipiten les aigües del riu Cinca, que neix a la glacera de Marboré. De tornada, visitarem la poderosa cascada de Lalarri i davallarem seguint els diversos salts d'aigua que fa el riu Lalarri en el seu descens cap al fons de vall.
  El Parc Nacional d'Ordesa i Mont Perdut presenta a la vall de Pineta les seves estampes de caire més nòrdic: des dels profunds fons de vall a on creixen els frescals boscos de ribera (amb verns, freixes, pollancres i til·lers) fins als elevadíssims paratges rocallosos de més de 3.000 metres d'alçada. Prop del cel l'acció erosiva del gel ha esculpit bellíssims amfiteatres glacials, esquitxats de boscos de pi negre, ginebró, neret, faig, avets, bedolls, aurons,... Entre aquesta simfonia d'arbres l'aigua hi té un paper destacat, essent l'autèntica protagonista d'aquesta ruta.
  Sabies que...
  Els romans ja van aprofitar les aigües del riu Cinca per regar conreus i viles? Des de llavors i fins a l'actualitat, a les seves ribes del Cinca han anat creixent importants nuclis de població, com Montsó o Fraga, que depenen totalment de les seves aigües i de les grans regulacions hidrològiques a las quals ha estat sotmès.
  No et perdis...
  Passar una bona estona sota els salts d'aigua, contemplant-los, sentint la seva força i la seva bellesa salvatge i primitiva.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a Bielsa per la A-138. Des d'aquí agafem la carretera A-2611 cap a la vall de Pineta en direcció al Parador Nacional de Pineta. La carretera guanya desnivell fent diverses llaçades i arribem al petit nucli de Javierre. El deixem enrere i seguim per la carretera, que s'endinsa a la vall de Pineta. Avancem en direcció O remuntant-la cap al Parador Nacional. Uns 300m abans d'arribar a aquest hotel prenem un desviament a l'esquerra i, després de creuar un pont sobre el riu Cinca, arribem a una gran esplanada. Ens trobem a l'aparcament del Centro de Información del Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Sender accessible del Cornato a la vall de Pineta
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: