Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Carrilet de l'estany Gento a la Vall Fosca

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim l'antic traçat del Carrilet del Gento, avui en dia una meravellosa via verda que flanqueja la muntanya a més de 2.100m d'altitud
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Les magnífiques vistes que tenim de la Vall Fosca mentre recorrem el Carrilet.
  Creuar els túnels que hi ha excavats a la roca.
  Descobrir i endinsar-nos en la història de la central hidroelèctrica.
  Descripció
  Passejada de 12,4 km de longitud (anada i tornada) per l'antiga via del Carrilet de l'estany Gento. El punt de sortida que us proposem és l'estació superior del telefèric de la Vall Fosca (horaris i preus: vallfosca.net). Des d'aquest punt, primer rodegem l'estany Gento i a continuació seguim l'antic traçat del Carrilet fins a la cambra d'aigües de la central de Capdella (6,2 km). Avancem sempre planers a una cota aproximada de 2.140m d'altitud per un camí que no presenta cap dificultat. Fem la tornada pel mateix camí.
  El Carrilet de l'estany Gento fou construït l'any 1911 per transportar materials per a la construcció de la central hidroelèctrica de Capdella i tot el sistema de canalitzacions que comuniquen els diversos estanys la zona. Actualment el seu traçat ha estat habilitat com a via verda i es converteix en un camí meravellós per passejar i gaudir dels paisatges espectaculars de la part alta de la Vall Fosca. Una caminada ideal per fer en família, just a les portes del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
  Sabies que...
  La capçalera de la Vall Fosca és una de les zones més fredes de Catalunya? De fet, l'estació meteorològica de l'estany Gento ostenta el record de temperatura més baixa registrada a la península Ibèrica. Concretament fou el 2 de febrer de 1956, amb un registre de -32°C.
  No et perdis...
  Accedir al Carrilet amb el telefèric de la Vall Fosca. Aquest telefèric fou instal·lat l'any 1981 per tal de transportar els materials necessaris per a les obres de construcció de la nova central hidroelèctrica reversible de Gento-Sallente. Des de que es van acabar les obres, la companyia elèctrica cedeix el telefèric per al seu ús turístic durant els mesos d'estiu.
  Com arribar-hi en cotxe
  Podem accedir al camí del Carrilet de diverses maneres (veure apartat Observacions). A continuació detallem l'accés amb cotxe fins al telefèric de la Vall Fosca, via d'accés al Carrilet més habitual i recomanada. A la Pobla de Segur agafem la carretera N-260 en direcció a Senterada. Arribem a Senterada després de 10,1 km. Just a l'entrada d'aquest poble, agafem la carretera L-503 cap a la dreta en direcció a la Pobleta de Bellveí i Capdella (senyalitzat). Avancem per la carretera L-503 uns 26 km, fins arribar a l'embassament de Sallente (remuntem tota la Vall Fosca deixant enrere els següents nuclis de població, per ordre: la Pobleta de Bellveí, la Plana de Mont-Ros, Molinos, la Torre de Capdella, Espui i Capdella). Deixem enrere a la dreta la presa de l'embassament de Sallente i continuem fins que arribem a l'estació inferior del telefèric Vall Fosca. Agafem el telefèric fins a l'estació superior, punt d'inici de la ruta (horaris i preus: vallfosca.net).
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Estany Gento pel camí de la canal de Pigolo
  Ruta per lliure
  Estany de Montcortès des de Senterada
  Ruta per lliure
  Vall de Riqüerna i camí de Rus des de Capdella
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Estanys de la Vall Fosca (2 dies)2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: