Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Cap de Boumort (2.077m) des d'Hortoneda

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Recorregut circular per la serra de Boumort des d'Hortoneda, al Pallars Jussà
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  Conèixer la desconeguda serra de Boumort tot fent un itinerari circular.
  Amb una mica de sort, contemplar cérvols, voltors, cabirols,... en estat salvatge i en el seu hàbitat natural.
  Fer un passeig pel tranquil poble d'Hortoneda, tot escoltant el silenci dels seus carrers i admirant les seves boniques cases.
  Descripció
  Llarg recorregut circular que s'endinsa al cor de la serra de Boumort i assoleix la seva cota més alta, el Cap de Boumort, de 2.077m d'altitud. La ruta comença a Hortoneda (Pallars Jussà) i passa per les bordes de Manyac i de Guerra i pel refugi de Boumort. La tornada es realitza pel coll de l'Era del Comú i per la carena de la serra del Banyader, des d'on arribem novament a Hortoneda per una pista. Es tracta d'un itinerari que no està senyalitzat i a on en molts punts el camí es desdibuixa i desapareix; cal, per tant, tenir un bon sentit de l'orientació i certa experiència en muntanya. Durant la ruta podem gaudir de la gran varietat de paisatges d'aquesta zona prepirinenca: a les parts més baixes hi predomina el bosc de roure, el pi roig i els boixos; mentre que a les parts més altes, hi abunden els prats subalpins i el pi negre. I si tenim sort i paciència, podrem observar-hi els animals més característics de la zona.
  La serra prepirinenca de Boumort, que es troba a cavall entre les comarques del Pallars Jussà i l'Alt Urgell, conté la Reserva Nacional de Caça de Boumort, ens que promou la gestió integral de la fauna autòctona i que ha esdevingut un referent internacional pel que fa a la gestió i conservació de la fauna salvatge. Gràcies a la creació d'aquest espai protegit, s'ha pogut mantenir un alt índex de biodiversitat i, a la vegada, s'ha fomentat el desenvolupament rural i sostenible de la zona. Amb una extensió de 13.097 ha., aquesta reserva alberga la població de cérvol més important de Catalunya, una població relicta d'isard, de les més meridionals d'Europa, i un bon nombre d'altres espècies. Pel que fa als ocells carronyaires, Boumort compta amb una de les poblacions de trencalòs més rellevants d'Europa i amb la població més important de voltor comú de Catalunya.
  Sabies que...
  Els mesos de setembre i octubre és quan hi ha la “Brama del Cèrvol"? És el període on les femelles estan en zel i els mascles bramen i lluiten entre si per poder-se “atribuir” la femella. És una bona ocasió per veure'ls!
  No et perdis...
  Les vistes de la Roca Santa, un conjunt rocós que es pot distingir des de molt indrets del Pallars Jussà i que es caracteritza per la seva forma allargada (semblant a la d'un vaixell) i el seu color singular (entre marronós i rosat). Si observem els seus penya-segats de ben a prop, segurament hi podrem veure diverses aus rapinyaires com el voltor, l'àliga daurada, el falcó, el trencalòs,...
  Com arribar-hi en cotxe
  A la Pobla de Segur, al costat del pont del riu Flamisell, cal agafar la carretera que va cap a Claverol. Deixem enrere aquest poble (sense entrar-hi) i continuem per una carretera de corbes que passa a prop de la coneguda Roca Santa (a la nostra esquerra) i arriba a Hortoneda (a 12 km de la Pobla de Segur). A l'entrada del poble cal agafar la pista asfaltada que surt a mà dreta i que ens porta fins a un nucli de cases situades a la part S del poble. El punt d'inici de la nostra ruta se situa just al final de la pista asfaltada. Hi ha diversos espais on s'hi poden estacionar els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Monestir de Sant Pere de les Maleses
  Ruta per lliure
  Volta al Roc de Pessonada
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  El Cinquè Llac (7 dies, 5 etapes)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Ramat de l'Est (6 etapes)2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Iniciació a l'observació de fauna salvatge2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  Entre voltors! (mig dia) 2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: