Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Camí del barranc del Bosc i Roca Regina

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Descobrim Roca Regina, un imponent cingle de roca calcària situat en un entorn natural de gran bellesa i espectacularitat: l'embassament de Terradets i la serra del Montsec
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  L'agradable i còmoda passejada pels voltants de l'embassament de Terradets.
  Caminar per l'interior del túnel excavat a la roca per on passava l'antiga carretera de Terradets.
  Les espectaculars vistes de Roca Regina que tenim mentre fem el camí del barranc del Bosc.
  Descripció
  Itinerari circular d'11 km de longitud que ens permet descobrir el congost de Terradets, a la serra del Montsec, al Pallars Jussà. La ruta, de mig dia de duració, té com a punt d'inici i final l'Hotel Terradets, que es troba situat just al costat de l'embassament de Terradets -també conegut com a embassament de Cellers-. Després d'un primer tram vorejant l'embassament, aviat agafem el camí del barranc del Bosc, des d'on podem gaudir de grans vistes de l'impressionant Roca Regina. Una forta pujada fins al Serrat Pedregós precedeix la tornada, en descens, fins a l'estació de tren de Cellers i l'Hotel Terradets.
  El congost de Terradets, situat entre les comarques de la Noguera i del Pallars Jussà, és una de les principals portes d'accés al Pirineu de Lleida. El congost s'ha anat formant durant milions d'anys per l'acció del riu Noguera Pallaresa i talla la serra del Montsec pel mig, separant el Montsec d'Ares, a ponent, del Montsec de Rúbies, a llevant. Les impressionants parets i penya-segats de roca calcària que hi ha en aquesta zona del Prepirineu de Lleida -com, per exemple, Roca Regina- la converteixen en una de les més admirades i visitades pels escaladors. La serra del Montsec és un paratge natural de gran singularitat i bellesa, i forma part de la xarxa d'Espais d'Interès Natural de Catalunya.
  Sabies que...
  Els vessants de la serra del Montsec presenten una enorme dissimetria? El vessant meridional és abrupte i tallat per grans rocams i cingleres, i, en canvi, el perfil del vessant septentrional és molt més suau.
  No et perdis...
  Les destrals que hi ha clavades a la paret en una de les arcades del túnel de l'antiga carretera que creua el congost de Terradets. També hi trobem una placa en homenatge a totes les persones dels pobles propers que van treballar en les obres de construcció de la presa i de la carretera.
  Com arribar-hi en cotxe
  Arribem a l'Hotel Terradets, punt d'inici de la ruta, per la carretera C-13. Aquesta carretera uneix Balaguer (Noguera) i Tremp (Pallars Jussà). L'Hotel Terradets està situat a peu mateix de la carretera, al punt km. 75. Just al costat de l'aparcament pels clients de l'hotel, hi ha espai suficient per tal d’estacionar-hi els vehicles.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Castell de Sant Gervàs
  Ruta per lliure
  Congost de Mont-rebei a la serra del Montsec
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  El congost de Mont-rebei2 dies / 1 nit
  18-19SETEMBRE
  Ruta guiada
  El congost de Mu2 dies / 1 nit
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: