Buscador

Rutes Pirineus, rutes de muntanya, excursions i senderisme

RutesPirineus

phone1 phone2 +34 691772966 email1 info@rutespirineus.cat
heart1

Favorits

shop

Comandes

Català fletxa

Menú

menu
Telèfon de contacte Contacta'ns Contacta'ns

Contacta'ns

Comandes

  Ruta per lliure

  Camí de l'Aigua a l'Alta Ribagorça

  Alta Ribagorça, Lleida, Catalunya, Espanya
  Recorregut natural i cultural pels paisatges de l'Alta Ribagorça resseguint el curs dels rius Noguera Ribagorçana i Noguera de Tor des de la font de la Mena fins a Caldes de Boí
  Descarrega PDFfletxa-dreta
  Mapa, track i perfil altimètric
  DESCARREGA TRACK (gpx)fletxa-dreta
  DESCARREGA KML (Google Earth)fletxa-dreta
  El millor d'aquesta ruta
  La presència de l'aigua durant tota la ruta.
  Les rouredes i pinedes que envolten algunes parts del camí, protegint-nos del sol i creant un entorn verd i fresc.
  Els pobles per on passem, que ens acosten al patrimoni històric de la zona, amb ponts de pedra, esglésies del segles XI i XII i bordes construïdes de manera tradicional.
  Els salancars amb els panells explicatius dels animals aquàtics que podem observar-hi.
  Descripció
  Itinerari lineal de gairebé 28 km de longitud (només anada) que comença a la font de la Mena, al sud del Pont de Suert, i va resseguint el curs dels rius Noguera Ribagorçana i Noguera de Tor ens porta fins al balneari de Caldes de Boí. Sempre caminant a prop de l'aigua, passem per Pont de Suert, Castilló de Tor, Llesp i Coll. Travessem el Salencar de Barruera, on podem observar vegetació i ocells aquàtics, continuem Vall de Boí amunt fins al nucli de Boí i, finalment, arribem al balneari de Caldes de Boí.
  Aquesta ruta tan emblemàtica de la comarca de l'Alta Ribagorça ens permet gaudir d'una mescla de patrimoni històric i cultural, l'observació de bonics paisatges de muntanya marcats sempre per la presència de l'aigua s'alterna amb la visita a diversos nuclis de població que encara conserven tot el seu encant. La proximitat al riu ens regala la presència d'arbres de ribera, salancars, i animals aquàtics mentre que als vessants de la vall observem pinedes i rouredes. Recorrem vells camins que antigament eren la principal via de comunicació entre els pobles i que amb els seus ponts i murs construïts pedra sobre pedra formen part del patrimoni cultural del nostre país i ens recorden com era la vida en aquestes valls fa no gaire temps enrere.
  Sabies que...
  Caldes de Boí és el balneari amb més varietat d'aigües de tot el món? Disposa de 37 brolladors naturals d'aigua que oscil·len entre els 4 i els 56 graus. Es té registre de l'ús terapèutic de les seves aigües des del segle I dC, durant l'època romana.
  Com arribar-hi en transport públic
  Podem arribar al Pont de Suert des de Barcelona o des de Lleida amb la companyia d'autobusos ALSA. Per moure'ns pels nuclis de la Vall de Boí des del Pont de Suert tenim tres opcions: la línia d'autobús que fa el trajecte Vielha - Pla de l'Ermita, l'autobús del Parc Nacional durant els mesos d'estiu o bé desplaçar-nos amb un taxi local. Més informació, horaris i contactes: Vall de Boí - transport públic. El punt d'inici de la ruta completa a l'àrea de la font de la Mena només és accessible amb taxis locals. Caldes de Boí, punt final de la ruta en el seu format complet, només és accessible amb taxis locals. Veure l'apartat "Observacions" per més informació.
  Com arribar-hi en cotxe
  El punt d'inici d'aquesta ruta és a l'àrea de pícnic de la font de Mena, situada a 100m del punt quilomètric 345 de la carretera N-260. Per arribar-hi des del Pont de Suert, hem de sortir d'aquest poble pel seu extrem S i seguir les indicacions de la Pobla de Segur, l'àrea està situada a 3 km del Pont de Suert. Si venim des del Pont de Montanyana per la carretera N-230, just abans d'entrar al Pont de Suert hem de desviar-nos per la N-260 en direcció a la Pobla de Segur, arribem a l'àrea de la font de la Mena després de 2 km des del trencall de carreteres. Si arribem des de la Pobla de Segur - Senterada, trobem l'àrea de la Font de la Mena a la mateixa carretera per on venim (N-260), 3 km abans d'arribar al Pont de Suert.
  COM ARRIBAR-HI (Google Maps)fletxa-dreta
  Què més puc fer/visitar? On dormir? On menjar?
  ordenar el llistat per ordre de distànicia i mostrar la distància
  Ruta per lliure
  Camí del Portús des d'Adons
  No se pudo ejecutar una consulta sobre la base de datos: